Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Harens vej


Beskrivelse


Kimura træner hårdt på den hemmelige kampskole for at blive samurai. Men en dag, han er ude for at skaffe mad, støder han på en flok skræmte mennesker. Deres landsby er blevet overfaldet af en kamprobot.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2008

af

af

Helle Andersen

d. 19. maj 2008

3. bog om Kimura i serien Vild Dingo (lix 24). Målgruppen er børn i 3.-4. klasse (9-11 år). Især drenge, som tørster efter en ny manga-inspireret genre med korte handlingsmættede historier om krig, kampe og samuraier fyldt med fascinerende billeder. Kan også læses op for yngre kampsportinteresserede drenge.

Et resumè om tilstandene efter den store krig og en levende beskrivelse af Kimuras mareridt om flugten fra børnelejren, og læserne er straks inde i seriens univers. Benni Bødkers knappe og præcise fortællestil, klare persontegninger og det hæsblæsende tempo passer eminent til Simon Bukhaves mørke tegneserieagtige og aktionfyldte illustrationer. Kimura er havnet hos mester Shojiro på en hemmelig kampskole et øde sted, hvor han træner hårdt for at blive samurai. Og til den store kamp mod krigsherrerne. En dag må han og Naru hente nye madforsyninger i den nærmeste landsby. En kamprobot har overfaldet landsbyen, og alle er i oprør. Modigt bekæmper Kimura robotten og genser pludselig sin veninde Shishu fra børnelejren. En ny listig kamp følger, og landsbyens folk tror, de selv har udryddet robotten.

Bogen kan ligesom 1. og 2 bog Sværdets vej og Kampens vej læses uafhængigt af hinanden, men læserne vil helt sikkert være interesseret i samtlige af seriens 8 bebudede titler.

Et scoop til målgruppen for bogen giver mulighed for både god læsetræning og en unik læse- og billedoplevelse.