Bøger / faglitteratur

Harmoniske sensitive børn : nye måder til at styrke særligt sensitive børn : guide til indre ro


Beskrivelse


Introduktion til regnbueteorien, som er udviklet af forfatteren selv, på baggrund af hendes arbejde som særligt sensitiv-terapeut. Bogen belyser de forskellige typer af sensitivitet og giver redskaber til at støtte og guide det særligt sensitive barn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2016

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 26. sep. 2016

En forældreguide der, med udgangspunkt i Regnbueteorien og værktøjer fra mindfulness, hjælper forældre med særligt sensitive børn.

Første del af bogen indledes med en introduktion til, hvad det betyder at være særligt sensitiv, hvad Regnbueteorien går ud på og hvad man kan bruge bogen til. Herefter følger et mere dybdegående afsnit om særligt sensitive børn, hvad der kendetegner dem, hvad man kan gøre i familien mv. I det følgende afsnit beskrives 4 kategorier af sensitivitet: fysisk sensitivitet, emotionel sensitivitet, åndelig sensitivitet og overgangssensitivitet. Gennem bogen er eksempler, som illustrerer pointerne i det afsnit, der netop har været. Bogen afsluttes med guidede øvelser fra Regnbueteorien samt perspektivering. Anja Merrild er terapeut, underviser og foredragsholder og har udviklet Regnbueteorien, på baggrund af sit arbejde med særligt sensitive børn.

En fin introduktion til det, at have et særligt sensitivt barn. Der er ingen litteraturliste og henvisninger gennem bogen til anvendt teori. Et par steder er der en henvisning, men ikke tydeligt nok til, at den kan efterprøves, idet der kun er et navn i en parentes.

Sensitive børn - fra sårbarhed til styrkeSærligt sensitive børn og Særligt sensitive børn handler også om, hvordan man som forældre, pædagoger, lærere osv. kan hjælpe særligt sensitive børnSensitive børn - fra sårbarhed til styrke og handler også om, hvordan man som forældre, pædagoger, lærere osv. kan hjælpe særligt sensitive børn.