Bøger / skønlitteratur til børn / dramatik

Harry Potter og det forbandede barn : del et & to


Beskrivelse


Fantasy. 19 år er gået siden slaget om Hogwarts. Harry Potter er blevet voksen og far til 3 børn. Ved hjælp af en forbudt Tidsvender, rejser Harrys søn Albus og Albus' bedste ven Scorpius Malfoy, ud på en farlig tidsrejse. En rejse der får fortid og nutid til at smelte ildevarslende sammen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2016

af

af

Merete Trap

d. 6. okt. 2016

"Når den anden skånes, når tiden vendes, når usete børn myrder deres fædre: Da vil Mørkets Herre vende tilbage". Sådan lyder en glemt profeti. Her kommer 8. uafhængige bog om Harry Potter. For mugglere i alle aldre, fra 12-99 år.

Det er 19 år siden slaget om Hogwarts, og Harry Potter er nu 40-årig familiefar og embedsmand ved ministeriet. Hans søn Albus overværer en samtale mellem Cedric Diggorys far og Harry, og vil nu forhindre Cedrics død under Magisk Trekamp. Sammen med sin bedste ven Scorpius Malfoy, drager Albus ud på en farefuld tidsrejse, en rejse der får Voldemort til at røre på sig igen. Bogen er første udgave af manuskriptbogen fra West End teaterstykket af samme navn, skrevet af Jack Thorne.

Sikke en arv det må være, at være søn af Harry Potter! Den arv bærer Albus, modvilligt. I et misforstået faderopgør får han fortid og nutid til at smelte skæbnesvangert sammen. Den ubekendte faktor er en uventet person, der ønsker at møde sin far. Bogen er letlæst og hurtigt læst, idet den er skrevet som manuskript, med replikker og sceneskift. Om venskab på tværs og på trods, men mest af alt om den fuldstændig ubetingede kærlighed mellem forældre og børn. Der er delte meninger om denne seriens 8 del, men denne lektør er overbevist. Læs den!.

Harry Potter serien er et mesterværk indenfor genren, og er svær at sammenligne med andet. Her kan dog nævnes Ranson Riggs Hollow City som også omhandler tidsrejser.


litteratursiden.dk

d. 3. nov. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 3. nov. 2016

De fantastiske syv fortællinger om Harry Potter har fået en fortsættelse som teaterstykke, og nu foreligger det oprindelige manuskript fra sceneopsætningen i bogform. Harry Potter-serien er for længst...


Jyllands-posten

d. 14. okt. 2016

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 14. okt. 2016