Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Harry Potter og Flammernes Pokal


Beskrivelse


På mystisk vis er Harry Potter blevet udvalgt til at deltage i en magisk trekamp mellem de forskellige troldmandsskoler. Samtidig er hans dødsfjende troldmanden Voldemort ved at genvinde sin magt.

Anmeldelser (15)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2000

af

af

Lis Mikkelsen (skole)

d. 5. okt. 2000

Efter 3. bind er Harry Potter nu tilbage for fuld kraft og lidt til. Det lykkes at fastholde læseren i en spændingsrus fra første til sidste side. Bindet indledes med 4 gådefulde mord i en engelsk landsby. Derefter er vi for en kort bemærkning på Ligustervænget hos Harrys rædsomme familie, hvis rolle er stærkt nedtonet i dette bind. Harry slipper væk til sit 4. år på Hogwarts. Her udpeges han meget mod sin vilje til at være deltager i Turneringen i Magisk Trekamp hvor 3 magiske akademier kæmper mod hinanden. 3 prøver må han igennem, og det viser sig at den onde er genopstået. Harry er ved at sætte både venskabet til Ron og livet til, men forskellige hjælpere fører ham igennem prøverne. Det lyder velkendt som et klassisk eventyr, men Rowlings eventyrunivers er noget helt for sig selv. Vi møder mange af personerne fra tidligere bøger, men nye kommer også til. En rædselsfuld reporter kommer til at genere vor helt, og på Hogwarts dukker nye, særprægede lærere op. Den ubestikkelige Dumbledore er stadig ved roret og skelner bedre end de fleste mellem onde og gode. Harry overvinder Voldemort, men han får ham ikke tilintetgjort så læseren kan glæde sig til næste eventyrlige bind. Romanen er for mugglere i alle aldre og kan læses selvstændigt.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2000

af

af

Vera Jensen

d. 5. okt. 2000

Den fjerde bog i den opsigtsvækkende serie om den unge troldmand Harry Potter afviger på flere punkter fra seriens tidligere bind. For det første er det en meget tyk bog. Dette ville kun være fint, hvis det ikke var fordi her er tale om et anfald af volumensyge. Historien har ikke det samme gode plot som tidligere, og handlingen kører ofte i tomgang. Det betyder ikke, at bogen er kedelig, for J. K. Rowling er og bliver en fabelagtig forfatter med et beåndet sprog, en frodig fantasi og et gigantisk galleri af fantastiske fabeldyr, fortryllende troldmænd og ondsindede originaler. Alligevel virker det, som om hun denne gang har mistet pusten. Bogen er også mere dyster i tonen end tidligere, og læseren bliver ofte konfronteret med voldsom død. Bogens indledning er f.eks. meget "Stephen King-agtig". Man mærker også , at Harry Potter og hans unge medstuderende ikke længere er børn. Deres interesser og adfærd er blevet mere teenagerorienteret. Selvom bogen er ringere end de første geniale frembringelser, er den stadig absolut læseværdig og vil være et "must" for de mange hungrende fans. Men det dystre indhold, længden og den sproglig sværhedsgrad vil nok sortere de yngste læsere fra. Forsiden af Per Jørgensen er utrolig flot.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2019

af

af

Julie Arndrup

d. 4. okt. 2019

Harry Potter er tilbage i den fjerde smukt illustrerede bog. Det er magisk og dramatisk og illustrationerne gør den ekstra velegnet til højtlæsning fra ca. 9 år. Selvlæsning fra ca. 11 år.

Harry Potter er klar til sit fjerde år på Hogwarts, men først skal han til verdensmesterskaberne i quidditch sammen med sine venner. Det bliver en voldsom oplevelse, da begivenheden bliver ramt af et terrorangreb. Hogwarts skal være vært for den intermagiske Turnering i Magisk Trekamp, og selv om det ikke er tilladt for yngre elever, bliver Harry alligevel udvalgt til at deltage. Dette sætter hans venskaber på hård prøve, og Harry stilles over for gigantiske udfordringer. Måske endda større end han kan klare? Bogen er illustreret af Jim Kay.

Jim Kays illustrationer er helt formidable og løfter historien om Harry til et nyt niveau. De er også en stor fordel for de mange voksne, der er ivrige efter at læse serien om Harry Potter højt for lidt yngre børn.

Bogen er tidligere udkommet uden illustrationer, Harry Potter og Flammernes PokalJernprøven. En anden spændende serie om børn på magiske skoler er fx JernprøvenBogen er tidligere udkommet uden illustrationer, Harry Potter og Flammernes Pokal. En anden spændende serie om børn på magiske skoler er fx .


litteratursiden.dk

d. 23. sep. 2019

af

af

Arne Larsen

d. 23. sep. 2019

Den illustrerede udgave af Harry Potter-bøgerne med Jim Kays fabelagtige billeder er nået til fjerde bind. Enhver der elsker flotte bøger og godt boghåndværk må glæde sig. Harry Potter- bøgerne om ha...


Jyllands-posten

d. 13. okt. 2000

af

af

Anders Raahauge

d. 13. okt. 2000


Berlingske tidende

d. 13. okt. 2000

af

af

Kari Sønsthagen

d. 13. okt. 2000


Berlingske tidende

d. 27. maj 2006

af

af

Søren H Schauser

d. 27. maj 2006


BUM

Årg. 18, nr. 1/2/3/4 (2001)

af

af

Marion Nathansen

Årg. 18, nr. 1/2/3/4 (2001)


Weekendavisen

d. 20. okt. 2000

af

af

Bo Green Jensen

d. 20. okt. 2000


Kristeligt dagblad

d. 13. okt. 2000

af

af

Lars Tjalve

d. 13. okt. 2000


Standart

Årg. 15, nr. 3 (2001)

af

af

Line Beck Rasmussen

Årg. 15, nr. 3 (2001)


Standart

Årg. 33 nr. 4 (2019)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 33 nr. 4 (2019)