Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Harry Potter og Fønixordenen


Beskrivelse


Da Harry Potter vender tilbage til Hogwarts er meget ændret. Man tror, at han lyver angående Voldemort, og ministeriet sender en repræsentant til skolen, der snart er delt i to fjendtlige lejre.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2003

af

af

Vera Jensen

d. 1. okt. 2003

Den 5. Harry Potter-bog er et digert værk på over 900 sider. Det kræver overblik af forfatteren at kunne holde styr på de mange personer, intriger og sidehistorier i denne mursten af en bog. Men heldigvis lykkes det stadig for Rowling at imponere. Godt nok er handlingen lidt længe om at komme i gang, men inden længe er man opslugt af Rowlings forunderlige og omfattende fantasiunivers. Historien har ikke den samme intense gotiske uhygge som de tidligere bind, men til gengæld bruger den det omfattende antal sider til at skildre undervisningsmiljøet på troldmandsskolen Hogwarts og til at trænge mere om bag personernes psyke. Man kommer til at lære mere om den nu 15-årige Harry i denne bog, og man får svaret på nogle af de mange mysterier omkring hans fortid. Harry kommer også her ud for sit første møde med kærligheden. Der bliver snakket og filosoferet meget, men der er da også hæsblæsende og dramatiske opgør mellem de gode og de onde kræfter. Temaer, sprog og psykologi får i dette værk et mere voksent præg, men bogen kan alligevel læses fra 12 år, såfremt der er tale om gode læsere med et solidt ordforråd. Flot dramatisk forside.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2022

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 4. nov. 2022

Stor, flot og gennemillustreret udgave af bind 5 i "Harry Potter"-serien. Harry går stadig på kostskolen Hogwarts, men det bliver ikke et let år. Bogen er meget velegnet til oplæsning for børn fra 8 år - og kan selvlæses fra 12 år.

Harry er nu blevet 15 år, og han glæder sig til at starte på femte år på Hogwarts efter en lang og meget ensom sommerferie hos hans forfærdelige familie. Men han glæder sig for tidligt, for det bliver et meget anderledes år. Ingen og slet ikke Ministeriet for Magi tror på, at Voldemort er vendt tilbage, og derfor underlægger Ministeriet Hogwarts en helt særlig og ubehagelig kontrol i form af den ondskabsfulde Professor Nidkjær. Men det hele skal blive meget værre. Harry opdager, at Voldemort har en særlig adgang til hans tanker og drømme, og det får en grusom konsekvens. Bogen er som de øvrige bind i denne serie illustreret af Jim Kay, men også Neil Packer har bidraget.

Teksten er der ikke ændret på, og handlingen holder stadig, selv om bogen hører til de længere og mere mørke i serien. Jim Kays illustrationer er suveræne og gør bogen meget egnet til oplæsning for yngre børn, selv om den er tung at sidde med. Det bliver desværre nok det sidste bind med Jim Kay som tegner. Neil Packer har tegnet en del vignetter, og de er ret anderledes og nok mere kedelige.

Harry Potter og FønixordenenHarry Potter og De Vises Sten er en udgave uden illustrationer. Harry Potter og de vises sten (ill. MinaLima) er en flot illustreret bog med popup-effekterHarry Potter og Fønixordenen er en udgave uden illustrationer. Harry Potter og de vises sten (ill. MinaLima) er en flot illustreret bog med popup-effekter.


litteratursiden.dk

d. 19. jan. 2004

af

af

Gitte Buur Rasmussen

d. 19. jan. 2004

At skulle anbefale femte bind i serien om Harry Potter er som at skulle anbefale Bibelen for de rettroende. Den har i hvert fald noget nær samme status for børn og barnlige sjæle. Men jeg vover det al...


Folkeskolen

Årg. 120, nr. 42 (2003)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 120, nr. 42 (2003)


litteratursiden.dk

d. 11. nov. 2022

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 11. nov. 2022

Storslået illustreret udgave af femte bind i Harry Potter-serien. Det bliver ikke meget bedre! I femte bind i serien om Harry Potter gennemgår Harry sit hidtil hårdeste år. Det er i slutningen af som...


Politiken

d. 9. okt. 2004

af

af

Victoria Westzynthius

d. 9. okt. 2004


Kristeligt dagblad

d. 11. okt. 2003

af

af

Lars Tjalve

d. 11. okt. 2003


Berlingske tidende

d. 10. okt. 2003

af

af

Therese Hjorth

d. 10. okt. 2003


Politiken

d. 11. okt. 2003

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 11. okt. 2003


Standart

Årg. 37 nr. 1 (2023)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 37 nr. 1 (2023)