Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer


Beskrivelse


Den 12-årige Harry Potter har trolddomsevner. Derfor er han blevet optaget på troldmandsskolen Hogwarts, som ligger i en parallelverden. Men nu indtræffer der uhyggelige og mystiske hændelser på troldmandsskolen.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2016

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 6. okt. 2016

Så er anden del af historien om Harry Potter kommet i en stor flot gennemillustreret udgave, hvor vi fortsat hører om livet som elev på Hogwarts. Kan selvlæses af fantasy-fans fra 11 år og læses højt for børn fra 8-9 år.

Harry er nu blevet 12 år og skal i gang med andet år på troldmandsskolen Hogwarts sammen med sine nye venner. Sommerferien har han tilbragt hjemme hos sin onkel og tante, som ikke kan lide ham, og som han heller ikke er begejstret for. I løbet af skoleåret indtræffer der endnu engang uhyggelige og mystiske hændelser, som Harry og hans venner med fare for eget liv forsøger at opklare. Bogen er gennemillustreret i farver og i forskellige størrelser af Jim Kay.

En helt utrolig flot udgave af "Harry Potter og hemmelighedernes kammer", der kun åbner endnu mere op for historien med de fantastiske illustrationer. Harry Potter er med god grund elsket af mange, og her kan man få lidt mere af alt det gode: flotte billeder og layout oven i den fremragende historie om, hvordan Harry udvikler sig som ung magiker.

I den 7. udgave af "Harry Potter og hemmelighedernes kammer" er teksten helt den samme, men det nye er det store format, lidt større end A4 med illustrationer i farver hele vejen igennem. Teksten er sat i 2 spalter med en blanding af helsides illustrationer, små illustrationer rundt på siderne og illustrationer bag teksten. Der er ikke illustrationer på hver side.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 1999

af

af

Lis Mikkelsen (skole)

d. 17. feb. 1999

Første bind om Harry Potter kom i efteråret. Her er så bind 2. Efter sejren over Voldemort vender Harry Potter hjem til den normale verden hos sin rædselsfulde familie på Ligustervænget. Det er svært at udholde sommerferien, men heldigvis lever magien og fantasien, så Harry klarer sig, indtil ferien er forbi og han kan vende tilbage til Hogwarts. Da Harry er tilbage på magikerskolen, må læseren sammen med ham melde sig ud af verden og lade sig opsluge. Det er svært at lægge bogen fra sig, før alle de fint opbyggede spændinger er løst, og før Harry Potter endnu en gang har frelst det parallelle univers. "Det er vores valg i livet, der gør os til dem, vi er!" siger rektor på Hogwarts, og det opmuntrer både Harry Potter og andre børn, der har mange odds imod sig. Da det onde er besejret, er der atter gået et skoleår, og en ny sommerferie truer hos tante Petunia og fætter Dudley. Harry er blevet 12 år og er lidt bedre rustet til at klare det hårde menneskeliv, end han var før. Joanne Rowling indfrier forventningerne fra bind 1. Også bind 2 er blændende underholdning for børn og voksne i alle aldre. Heldigvis er Harry Potter ikke færdiguddannet på Hogwarts, så der kommer mere om ham.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 1999

af

af

Vera Jensen

d. 17. feb. 1999

Dette er en selvstændig fortsættelse af fantasyromanen Harry Potter og De Vises Sten (98/46). Harry får forkortet sin ferie hos sine usympatiske plejeforældre og vender tilbage til Hogwarth, der befinder sig i en parallelverden. Her sker der mystiske og tragiske ting, som tilsyneladende har rod i det ukendte og mystiske "Hemmelighedernes Kammer". Det er lykkedes for J. K. Rowling at holde standarden fra den forrige bog, hvilket i sig selv er en bedrift. Det er igen et uhyre velskrevet, fantasifuldt og genialt konstrueret plot, som ikke på noget tidspunkt mister intensiteten. Forfatteren bevarer overblikket, selvom der er rigeligt at holde rede på gennem bogens mere end 300 sider. Men Rowling har tilsyneladende gennemarbejdet alle enkeltheder og detaljer og har formået at skabe en flydende logisk opbygget handling, hvor spændingen og mystikken øges, og hvor overraskelse, forløsning og konklusion går op i en højere enhed. Udover at være spændende er bogen også humoristisk og tegner nogle gode og troværdige psykologiske portrætter. Fremragende underholdning for børnebibliotekets ældste lånere. God og fængende forsideillustration.


litteratursiden.dk

d. 11. okt. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 11. okt. 2016

Jim Kay har fået endnu mere hold på universet, og det er ikke til at vente på næste bind af dette mageløse samlerobjekt, der giver nyt liv til den velkendte historie. Jim Kay kendes blandt andet for s...


Information

d. 15. jan. 2000

af

af

Christian Monggaard Christensen

d. 15. jan. 2000


Jyllands-posten

d. 15. maj 1999

af

af

Marianne Gade

d. 15. maj 1999


Standart

Årg. 30, nr. 4 (2016)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 30, nr. 4 (2016)


IKON

nr. 32 (2000)

af

af

Pernille Aagaard

nr. 32 (2000)


Berlingske tidende

d. 3. juli 1999

af

af

Karin Sønsthagen

d. 3. juli 1999