Bøger / skønlitteratur / roman

Hausfrau


Beskrivelse


Amerikanske Anna Benz er en god hustru, for det meste. Hun bor med sin schweiziske bankmand Bruno og deres tre børn i en forstad til Zürich og keder sig desperat. Hendes flugt fra forstadsdøsen går gennem tyskundervisning, psykoanalyse og erotiske affærer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 26. okt. 2015

Anna lever på overfladen det perfekte liv i idylliske omgivelser, men hun lever med løgne og bedrag. Til læsere af melodramatiske romaner med tyngde.

Amerikaneren Anna Benz er hjemmegående i en idyllisk forstad til Zürich, hvor hun bor med sin schweiziske bankmand Bruno og deres tre børn. Hun lever komfortabelt, men er følelsesmæssigt i frit fald. Selvom hun har boet i Dietlikon i mange år, har hun ikke haft et job, har ikke venner og kan ikke sproget. Hun har ikke engang et kreditkort. Det står ikke bedre til med hendes og Brunos forhold. De var engang en version af forelskede. Den passive Anna flygter fra ensomheden ved at dyrke sex med mænd hun møder. Hos psykiateren fortæller hun intet om sig selv og sine hemmeligheder. Dette er forfatterens debutroman, og den har tiltrukket sig opmærksomhed.

Bliver man straffet for at leve et udsvævende liv med tilfældig sex? Er alting forudbestemt? Spørgsmål Annas tanker kredser om, men som hun kun ad omveje nærmer sig. Åh ja, hun bliver straffet. Midtvejs i bogen falder hendes verden sammen. Bogen omtales som "Madame Bovary" møder "Fifty Shades", men er ikke en erotisk roman. Den er et intenst og knivskarpt psykologisk portræt af en kvinde, som har kurs mod katastrofen.

ØdelandAlene hjemme og Alene hjemme er to gode danske romaner om kvinder, som også har det svært med identitet og lykkeØdeland og er to gode danske romaner om kvinder, som også har det svært med identitet og lykke.


Politiken

d. 15. nov. 2015

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 15. nov. 2015


Weekendavisen

d. 6. nov. 2015

af

af

Leonora Christina Skov

d. 6. nov. 2015