Bøger / skønlitteratur / roman

Havblik


Beskrivelse


Flora er omkring de 60 år, hun bor i Reykjavik, hun har fornylig mistet sit job og før det er hun blevet skilt fra sin mand. Hun kæmper med ensomhed og depression og har haft selvmordstanker.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2017

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 12. okt. 2017

Flora er omkring de tres, hun bor i Reykjavik og har fornylig mistet sit job og før det er hun blevet skilt fra sin mand. "Havblik" er en kvindes eksistentielle rejse, en kvinde der er forbi midten af livet. Til læsere af slægtsromaner og social realistiske romaner.

Ved historiens start er Flora lige ankommet til et lille hus i vestlandet. Helgas hus, bliver det kaldt. Huset er ejet af Floras søns svigerforældre. De vil gerne have det malet og sat i stand og Flora trænger til at komme lidt væk fra Reykjavik, mener hendes voksne børn. Flora selv er mere i tvivl, hun er glad for sin lejlighed, men tager alligevel imod tilbuddet om at male Helgas hus. Hun kæmper med ensomhed og depression og har haft selvmordstanker. I den lille bygd hvor Helgas hus ligger møder Flora Petra og Gudrun, og tre andre kvinder, der arbejder på byens fabrik. Alle har deres grunde til at være endt i byen. Ingen er helt lykkelige, men til gengæld kan de synge. Undtagen Flora.

God og velskrevet roman. Om at blive gammel og forladt, men også om kærlighed, venskaber og sammenhold. Om at gøre oprør mod at blive betragtet som værende gammel og samtidig om at forlige sig med at blive ældre. Fletter hverdagsbetragtninger ind i en historie der handler om både mere og mindre end det. Og krydrer det med kommentarer til hvordan det er at leve i Island.

Minder både om forfatterens egen Fra hus til husSommeren uden mænd. Men også om Siri Hustvedts Sommeren uden mændMinder både om forfatterens egen Fra hus til hus. Men også om Siri Hustvedts .


litteratursiden.dk

d. 24. nov. 2017

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 24. nov. 2017

Musik og barsk natur væves flot sammen i denne veloplagte, humoristiske og rørende roman fra Vestfjordene i Island. Kvinders rolle og udvikling har altid spillet en stor rolle i Kristìn Marja Baldurs...


Weekendavisen

d. 17. nov. 2017

af

af

Birte Weiss

d. 17. nov. 2017


Information

d. 4. nov. 2017

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 4. nov. 2017