Bøger / faglitteratur / billedværker

Havedrømme. Bind 1


Beskrivelse


Portrætter og præsentationer af 45 meget personlige og forskellige danske haver, suppleret med enkelte svenske.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2009

af

af

Jette Landberg

d. 26. maj 2009

For alle haveelskere, både de der selv har en have at arbejde med, og for de, der gerne vil drømme havedrømme uden at være alt for forpligtede. Skal bruges til inspiration, ikke konkret vejledning i detaljer.

En smuk bog, der i to bind gennemgår 45 haver, overvejende danske med en enkelt afstikker til Sverige. Bøgerne er tilegnet nyligt afdøde Anne Just med den skønne have i Hune. Hun har været en nær ven og stor inspirator for forfatterens haveliv, og et smukkere minde end disse to bøger kan et havemenneske vist ikke ønske sig. Bøgerne kan bruges som bladrebøger, eller man kan nærlæse og hente idéer i de mange beskrevne haver, naturligvis gennemillustrerede med de dejligste farvefotos. Her er meget varierede havetyper lige fra Ghita Nørbys rosenhave, en grushave, en liljehave, den stramme maskuline have, gårdanlægget i indre by, Finn Bygballes fantasifulde have ved Gerlev Idrætshøjskole og mange flere. Inde i fortællingen om den enkelte have, øser forfatteren af sin haveviden, og de erfaringer han har gjort sig i egen have. Han har tidligere udgivet adskillige havebøger, sidst Drivhusdrømme i 2007, der er en pendant til denne.

Der udkommer mange havebøger, de fleste er dog mere skematiske, her får vi virkelig en række menneskers drømmehaver at hente inspiration og glæde i. Til gengæld skal man ikke regne med at finde nøjagtige pasningsanvisninger, staudeliste osv.

To dejlige bøger, der kan nære enhver havedrøm eller bare bruges til afslappende læsning i vintermørket.


Haven

Årg. 109, nr. 4 (2009)

af

af

Karina Demuth

Årg. 109, nr. 4 (2009)Informationer og udgaver