Bøger / skønlitteratur / noveller

Havefesten og andre fortællinger


Beskrivelse


Novellesamling bestående af 15 noveller med klassikerstatus fra 1920'erne. Beskrivelser af stemninger, indre liv, overgangsfaser og natur er i fokus.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 6. sep. 2017

Genudgivelse af Katherine Manfields noveller med klassikerstatus fra 1920'erne. 15 noveller af meget forskellig længde med fokus på beskrivelser frem for handling. For litterært interesserede voksne.

Novellesamling, der udspiller sig primært i New Zealand og London blandt mennesker af en ret høj socialklasse. Hovedpersonerne er både kvinder og mænd, unge som gamle. Novellerne er psykologiske og beskrivende, og har ikke fokus på handling. Sindets oplevelser, naturen og stemninger er i højsædet. Emnerne er fx køn, kærlighed, rejser, livets overgange, sorg og død. Indeholder forord af Ida Jessen.

Disse noveller er som musik - man bliver fanget af stemninger og beskrivelser. Forfatterens brug af impressionistiske virkemidler er imponerende. Der foregår mere under overfladen, og de lange beskrivelser og ikke mindst antydninger er et stærkt virkemiddel. Som læser trækkes man direkte og overraskende ind i hovedpersonernes univers fx denne indledningsreplik: "Ugen efter blev en af de travleste uger i deres liv". Novellerne er krævende og ikke handlingsfokuserede.

Blandt danske forfattere er Christina Hesselholdt og Ida Jessen inspirerede af Mansfields novellekunst. Fx: SelskabetHavefesten. Den tidligere udgave fra 1989 Havefesten indeholder kun 9 noveller og har et bedaget udseendeBlandt danske forfattere er Christina Hesselholdt og Ida Jessen inspirerede af Mansfields novellekunst. Fx: Selskabet. Den tidligere udgave fra 1989 indeholder kun 9 noveller og har et bedaget udseende.


litteratursiden.dk

d. 16. nov. 2017

af

af

Rikke Bødker

d. 16. nov. 2017

Femten skønne noveller om hverdagen og de små nuancer. Endnu en klassiker er genudgivet. Novellesamlingen handler om det uudtalte følelsesliv og om hverdagslivet. Mansfields er impressionistisk i sin...


Weekendavisen

d. 29. sep. 2017

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 29. sep. 2017