Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Haven til maven : naturen på din tallerken


Beskrivelse


Om de planter vi spiser. Om hvor de kommer fra og hvordan vi, planterne, dyrene og hele naturen hænger sammen i et fint samarbejde. Med anvisning på hvordan man dyrker grønsager og med madopskrifter til børn på grønsagsretter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2009

af

af

Lars Larsen

d. 2. nov. 2009

Flot og farvestrålende bog til brug både hjemme og i skolen. Til børn fra 9 år. Også anvendelig for mindre børn - med voksenhjælp.

Bogen udspringer af Årstidernes skolehaveprojekt, et økologisk sanse- og naturoplevelsecenter med fokus på gastronomi, og den er lavet med tilskud fra Fødevareministeriet. Bogen handler om planter, vi kan spise, om hvor de kommer fra, hvad de kan bruges til og hvordan de kan dyrkes i potter, krukker eller i køkkenhaven. Indholdet er ordnet i 6 kapitler: Roden, stænglen, bladet, blomsten, frugten og frøet. Hvert kapitel består af en mere eller mindre teoretisk indledning om den aktuelle plantedel efterfulgt af praktiske anvisninger på, hvad der kan spises og dyrkes. Der er gode trin-for-trin anvisninger på dyrkning og tilberedning af lækre kager og retter. Sproget er let og kækt. Bortset fra en tætskrevet indledning i en ikke helt letlæselig typografi består bogen af små tekstblokke sat i en lille letlæselig skrift. Flotte fotos, tegninger og økotips supplerer teksten, og bogen har et gennemført renskuret og lækkert layout.

Der er flere aktivitetsbøger om have og natur, og den vil kunne bruges sammen med Morgenfrue og hjulkrone, (2006/07).

Flot og farvestrålende bog om de planter, vi kan spise, skrevet i et let og kækt sprog og med gode trin-for-trin anvisninger på dyrkning og tilberedning.