Bøger / faglitteratur / billedværker

Havens fugle - som jeg ser dem


Beskrivelse


Forfatteren fortæller i tekst og illustrationer om sin måde at se på de almindelige danske havefugle. Med relevante oplysninger om deres udseende, udbredelse, levevis og trækforhold. Samt tips om hvordan man indretter haven, så man får optimale muligheder for at se fugle fra sine vinduer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2017

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 30. mar. 2017

Bog om havens fugle med hjælp til artsbestemmelse. For alment fugleinteresserede.

Havens fugle beskrevet fra et personligt perspektiv. Bogen indledes med en kortere gennemgang af fuglehaven, forskellige foderpladser og kort om fugles anatomi. Derefter beskrives 49 almindelige havefugle. Hver fugl får et opslag med tegnet illustration på den ene side og tekst på den anden. Teksten beskriver fuglens udbredelse, reder, levevis, kendetegn og kald. Teksten kommer også omkring små anekdoter og finurlige fakta. Hver art ledsages desuden af et infofelt der fx kommer omkring fuglens ynglested, vægt og latinske navn. Carl Christian Tofte er ornitolog, kunstner og musiker. Han har lavet fugleillustrationer til adskillige bøger og fx også frimærker.

Carl Christian Toftes tegninger er mageløse, og i det hele taget er bogen en fin og handy lille sag. Tonen er uhøjtidelig, personlig og humoristisk, og giver en afslappet introduktion til arterne i haven. Bogen er uden bestemmesesnøgle, så artsbestemmelse kan kræve lidt bladren.

Fugle ved foderpladsen har en mere nøgtern tilgang til havens fugle, men eller stort set samme indhold.