Bøger / faglitteratur / vejledninger

Haveselskabets bog om grøntsager og krydderurter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2017

af

af

Jette Landberg

d. 23. mar. 2017

Køkkenhavedyrkning fra A-Z i en overskuelig og alligevel grundig form. Her er alt hvad den seriøse begynder har brug for til en alsidig og overvejende økologisk køkkenhave.

Bogen lægger ud med en gennemgang af jordforhold og mikroklimaets betydning for succes med køkkenhaven, noget der er vigtigt for en begynder. Dernæst følger planlægning, redskaber, jordbearbejdning, såning, vanding, skadedyr osv. Vi får en gennemgang af en lang række grøntsager, primært de almindelige som forskellig slags kål, løg, rodfrugter og ærter, men også fx edamamebønner og nogle asiatiske bladgrøntsager. Ved hver grøntsag beskrives alt praktisk omkring den, samt en liste over sorter. Alt er gennemillustreret med trin-for-trin tegninger. Til slut et afsnit om krydderurter og en dyrkningskalender. Bogen er oprindelig engelsk, men tilrettet til dansk af Haveselskabets fagredaktør.

En rigtig fin basiskøkkenhavebog, nem at gå til og alligevel grundig, men mange tydelige illustrationer.

Der er bøger om køkkenhaven på altanen, om den smukke køkkenhave osv., men ikke så mange basiskøkkenhavebøger som denne. Økologisk havePolitikens store havebog af Jens Juhl er også ret grundlæggende, men går langt mere i dybden med økologisk dyrkning. Politikens store havebog hvis nyeste udgave er fra 2006 er også både grundig og letforståelig, men dækker også prydhave, haveanlæg osvDer er bøger om køkkenhaven på altanen, om den smukke køkkenhave osv., men ikke så mange basiskøkkenhavebøger som denne. Økologisk have af Jens Juhl er også ret grundlæggende, men går langt mere i dybden med økologisk dyrkning. hvis nyeste udgave er fra 2006 er også både grundig og letforståelig, men dækker også prydhave, haveanlæg osv.