Bøger / faglitteratur til børn

Havet omkring Danmark


Beskrivelse


Gennem helsides fotos og kortfattet faktuel tekst beskrives farvandene omkring Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2013

af

af

Inge Lykke

d. 5. mar. 2013

Forlaget opgiver at bogen er til de 7-9-årige. Man skal være 9 år for at kunne læse og forstå teksten, men de som er yngre kan kigge billeder og få læsehjælp fra en voksen. Til selvstændig læsning, men gerne sammen med en voksen, som kan hjælpe med forklaringer.

Bogen er en del af serien Danmark rundt fra forlaget Meloni. Der er 11 dobbeltopslag, som alle består af et farvefoto, som dækker begge sider. Der er sat mindre fotos og tekstbokse ind på på de store fotos. Teksterne er korte og nogle lette at læse, mens andre indeholder ord som Kronborg, told, forliste, kanaler, Kielerkanalen og fødekæder. Der er ingen ordforklaringer i bogen. Bogen indledes med et landkort over Danmark, hvor havenes navne er skrevet på. Derefter er der opslag om Vadehavet, Vesterhavet, Grenen, Øresund, Østersøen, sund og bælt, arbejde, årstiderne, dyr i havet og om, hvor meget glæde vi har af havet.

Der er ikke tidligere udgivet bøger til dette alderstrin om havet omkring Danmark.

Bogen kan være med til at give børn den første viden om havene omkring Danmark, gerne med en voksen på sidelinjen til at forklare ord og begreber.