Bøger / skønlitteratur / roman

Havets døtre


Beskrivelse


Historien om de to søstre Oline og Thea og deres liv i henholdsvis Vestjylland og Aarhus i årene 1917-1967.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2017

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 7. mar. 2017

Havets døtre handler om de to søstre Oline og Thea og deres liv i henholdvis Aarhus og Stadil, i Vestjylland, fra 1917-1967. For læsere af slægtsromaner.

Oline og Thea bliver født i Nymindegab i Vestjylland. Oline kommer, efter en kort periode i huset hos en bonde, i lære i en kvindetøjsbutik i Aarhus. Her gør hun karriere og ender som direktør for butikken. Thea bliver gift med Terkel og flytter til den lille vestjyske by, Stadil. Romanen følger de to søstres liv, og menneskene omkring dem, i årene 1917-1967. Den fortæller om Olines liv i Aarhus og om Theas liv i Stadil, hvor sladderen har liv og alle ved alt om alle. Men også om samfundsudviklingen i perioden, hvor kvinderne blev mere selvstændige og blandt andet kom på arbejdsmarkedet.

Bogen er utrolig velskrevet og fortæller de to søstres historie meget fint. Man kan som læser let leve sig ind i hovedpersonernes fortælling og følger med i hvad der sker, især i den lille by Stadil. Samtidig er fortællingen på fineste vis også en fortælling om kvindernes udvikling i takt med samfundets udvikling.

Af nyere slægtsromaner om kvinder på landet i starten af 1900-tallet, og deres udvikling op gennem århundredet, findes blandt andet Merete Pryds Helles prisbelønnede Folkets skønhedKvinderne på Sølvheden. Hanne Faldborg har også udgivet slægtsromanen Kvinderne på Sølvheden, med samme temaAf nyere slægtsromaner om kvinder på landet i starten af 1900-tallet, og deres udvikling op gennem århundredet, findes blandt andet Merete Pryds Helles prisbelønnede Folkets skønhed. Hanne Faldborg har også udgivet slægtsromanen , med samme tema.