Bøger / faglitteratur til børn

Havets dyreliv


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2009

af

af

Hans Radsted

d. 15. sep. 2009

Tre bøger i en ny serie på otte bøger, hver med fokus på et udsnit af forskellige dyregrupper, eksempelvis eksotiske fugle, store katte og her så insekter, fisk og dyr i havet. Bøgerne kan læses med udbytte fra ca. 12 år, men yngre børn vil kunne få glæde af de smukke fotos. Bl.a. på grund af det springende udvalg af arter, vil bogen mest være til brug i hjemmet.

Bøgerne består af en række normalt to-sidede opslag, hvor de enkelte dyr omtales. Der indledes med et generelt afsnit og så behandles de udvalgte dyr med en en-spaltet tekst, som fylder det halve af opslaget, resten er smukke billeder, det ene med en uddybende billedtekst. I Havets dyreliv behandles bl.a. hvaler, sæler, søko, gopler, søstjerner, krabber og koraller. I Fisk fylder hajer en del, desuden omtales rokker, muræner og barracudaer, der afsluttes med en beskrivelse af en del af koralrevets fisk. Insekter begynder med sommerfuglene og efter et tema om sociale insekter beskrives enkeltdyr som guldsmed, cikade og vandrende blad. Teksten er rimelig svær, men korrekt og fordansket, når det er muligt. Der findes en indholdsfortegnelse, men intet andet fagbogsudstyr.

Bøgerne ligner så mange af de andre oversigtsbøger om dyr og bringer intet nyt til eksempelvis undervisning.

Serien er smuk at se på, men er på grund af sin opbygning bedst egnet til nysgerrige børn hjemme, eller måske til voksne, som lige i en fart skal have styr på mariehønens livscyklus.Informationer og udgaver