Bøger / skønlitteratur / roman

Havets folk


Beskrivelse


Odderklanens unge drømmer Solstrejfer føler sin kraft blive svækket i takt med klimaforandringer, der bl.a. jager mammutterne bort.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Torben Wendelboe

2007

Romanen henvender sig naturligvis til de læsere, der allerede kender forfatterne og deres univers - men ellers til hele det store publikum, der efterspørger spændende urtids-romaner.

Romanen er bygget op som forgængerne. Forfatterne præsenterer den periode i Amerikas historie, som de her fremstiller, en periode for 10.000 år siden, hvor der skete store og drastiske omvæltninger, der bl.a. betyder, at stammernes byttedyr forsvinder. Derefter kommet et nutidigt klip, hvor økonomi og fremskridt vægter væsentlige arkæologiske fund lavest, og her understreges det, at indvandrernes og erobrernes fund fra moderne tid ofte bevares, mens de oprindelige folks fund negligeres. Det store stof lægges frem med en enkel hævnhistorie som drivkraft. Den unge kvinde Tårnfalk er blevet gravid med sin elsker, og da hendes mand Lammedræber opdager det, må Tårnfalk flygte. Hun føder tvillinger, en dreng og en pige, under flugten, men må opgive drengen og redder pigen. Under sin flugt møder hun den legendariske unge drømmer Solstrejfer, og de finder til slut efter trængsler og farer en fremtid sammen. Ind i denne handling væves drømme-sekvenser, billeder af natur og dyreliv, viden om klæder, føde og naturmedicin osv. - meget fascinerende, hvis man kan koble sig på genren.

Bogen er fjerde selvstændige del af serien, der lagde ud med Ulvens folk, og den kan anvendes som forgængerne eller som fx Auels, Mackays og Shulers romaner i genren.

Et enkelt og elementært spændende plot er omdrejningspunkt i en stor fremlæggelse af en svunden tid, hvoraf meget er baseret på fakta og forskning, og seriens/genrens publikum vil ikke blive skuffet.