Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Havets hemmeligheder - hjerteveninder for evigt


Beskrivelse


Perle føler hun er ved at miste sit venskab med hjerteveninden Lilla, da en ny pige begynder i skolen. En magisk musling fra stranden hjælper Perle med at få nogle ønsker opfyldt, men vil det redde venskabet? For 10-12-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 8. okt. 2021

Perle føler hun er ved at miste sit venskab med hjerteveninden Lilla, da en ny pige begynder i skolen. En magisk musling fra stranden hjælper Perle med at få nogle ønsker opfyldt, men vil det redde venskabet? For 10-12-årige.

En ny pige begynder i Perles parallelklasse, og hendes venskab med veninden Lilla kommer på prøve. Den nye pige Victoria vil gerne lave de samme ting som Lilla og Perle, og det synes Perle ikke er nogen god ide. En magisk musling giver Perle nogle ønsker og hun ændre på nogle ting ved sig selv, for at få Lillas opmærksomhed igen. Hun bliver god til at danse, vælger et nyt navn og får et smartere model-udseende, men det er noget helt andet der skal til, for at bevare og vedligeholde venskabet mellem de to piger. Dette er forfatterens debut og der lægges op til endnu et bind i serien.

En historie om selvværd og den kunst det kan være at pleje og vedligeholde et venskab. Flot forside og meget fine sort-hvide illustrationer som passer godt til historien. Sproget virker jævnt og til tider lidt knudret, og selve historien bliver som helhed lidt omstændelig, men forfatteren har masser af fortælleglæde og noget på hjertet.

Der er mange velskrevede serier om venskaber mellem piger fx "serien "Pigeliv", første bind er Klassens dronningBF (not) FLykkestenen, hvor Josefine har svært ved at gense veninderne efter sommerferien . I BF (not) F er det Sonja og Nynne som måske ikke er bedste venner mere på grund af en ny pige og i Lykkestenen handler det om jalousi mellem veninder tilsat lidt magiDer er mange velskrevede serier om venskaber mellem piger fx "serien "Pigeliv", første bind er Klassens dronning, hvor Josefine har svært ved at gense veninderne efter sommerferien . I er det Sonja og Nynne som måske ikke er bedste venner mere på grund af en ny pige og i Lykkestenen handler det om jalousi mellem veninder tilsat lidt magiDer er mange velskrevede serier om venskaber mellem piger fx "serien "Pigeliv", første bind er Klassens dronning, hvor Josefine har svært ved at gense veninderne efter sommerferien . I BF (not) F er det Sonja og Nynne som måske ikke er bedste venner mere på grund af en ny pige og i handler det om jalousi mellem veninder tilsat lidt magi.