Bøger / faglitteratur

Havets herskere : vikingerne i krig og fred


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 27. feb. 2020

En af de mest anerkendte vikingeforskere fortæller her om vikingernes daglige liv og mødet med de fremmede kulturer, de stødte på i handel og i krig. For alment interesserede i emnet.

Vikingernes verden er fyldt med myter, der ligger så dybt i vores opfattelse, at det kan være svært at nærme sig emnet uden at være forudfattet. Kim Hjadar dykker ned i den nyeste forskning og fortæller om tiden fra år 700-1100, hvor skandinaverne ikke bare kæmpede blodige kampe indbyrdes om magten i hele Norden, men, qua deres eminente sejlteknik, udbredte deres handel og krigsførelse til det meste af Europa. Vi hører om deres mangfoldige liv, deres sprog, tekniske kunnen, deres håndværk og kunst, religion, myter og kultdyrkelse. Også deres dagligdag og almindelige liv undersøges. Hvordan var deres kønsroller, hvad lavede de som adspredelse, hvilke sportsgrene var populære, hvilken musik hørte de og hvordan gik de klædt? Bogen har illustrationer af historiske fund og fotografiske rekonstruktioner af scener fra vikingernes liv.

KH's stil er økonomisk og præcis, men også levende og dramatisk, så man suges ind i den 400-årige historie. Bogens illustrationer er meget flotte og selv hvis man har læst mange bøger om perioden, er bogen værd at kaste sig over.

Læsere med interesse for vikinger vil kende KH fra bøger som fx Vikinger - kort fortaltVikingernes liv og færdenVikinger i krig, Vikingernes liv og færden og Vikinger i krigLæsere med interesse for vikinger vil kende KH fra bøger som fx Vikinger - kort fortalt, og Vikinger i krigLæsere med interesse for vikinger vil kende KH fra bøger som fx Vikinger - kort fortalt, Vikingernes liv og færden og .


litteratursiden.dk

d. 13. apr. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 13. apr. 2020

Norsk historiker beskriver de skandinaviske vikingesamfund fra 700-tallet frem til 1100-tallet og lader os komme bag vikingernes levevis og hverdag. På relativt lille plads lykkes det for forfatteren...


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 225 (2020)

af

af

Torben Svendrup

Nr. 225 (2020)Informationer og udgaver