Bøger / faglitteratur / bibliografier

Havets ressourcer


Beskrivelse


Rent vand, blåt flag ved strandene og fisk i havet har stor betydning for os alle. Men de danske have og vores godt 7.000 km kystområde er ikke kun til lystfiskeri og solbadning. Havet omkring Danmark er også en vigtig ressource for udviklingen i erhverv og samfund, og vi bygger vindmølleparker, øger skibstrafikken og lokker flere og flere turister til. Blandt andet. I bogen præsenterer otte forskere den nyeste viden om havets betydning og potentiale for økonomi, jobskabelse og velfærd. De stiller skarpt på en række vækstområder, tegner muligheder, begrænsninger og konflikter op og viser, hvorfor det er så vigtigt at holde fast i havet som en værdifuld og bæredygtig ressource.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2017

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 27. feb. 2017

Beskrivelse af de danske haves tilstand og potentiale som vækstområde. For interesserede i naturforvaltning og miljø.

I de danske have venter et stort vækstpotentiale for udviklingen i erhverv og samfund. Denne udgivelse beskriver de muligheder og udfordringer der er i den forbindelse. Havmiljøets nuværende status behandles ligesom de trusler og fremtidsmuligheder der er. Hvordan laver man vækst på havet, mens man samtidig beskytter og bevarer naturen på en bæredygtig måde? Hvordan tager man højde for trusler, mens man udnytter ressourcerne optimalt? Dette præsenteres gennem ni tekster, der hver behandler sit område, i en beskrivelse af god havforvaltning, indenfor områder som havmiljø, arealplanlægning og beskyttede havområder. Holdet bag bogens tekster er alle professorer, seniorforskere eller seniorrådgivere ved Århus Universitet.

Bogen er en fin indføring i havmiljø og havets potentiale. Den egner sig både til den natur- og miljøinteresserede lægmand og til studerende. Teksterne er velskrevne, layoutet læsevenlig og samlet giver bogen et bredt totalbillede. Bogen er en del af serien "Miljøbiblioteket", der på forbilledlig vis formidler natur- og miljøforskning i Danmark.

Naturen i Danmark. Havet er et omfattende værk, men har ikke en vækstvinkel på emnet.