Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Havets tåre


Beskrivelse


Lejla drages af havet. Hun møder den lækre og mystiske Seth og forelsker sig. Men kan man forelske sig i en havmand? Og er han overhovedet forelsket i hende?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 8. okt. 2013

En bog i en ny letlæst serie, Zoom on. Romance til piger fra 11 år (5. klasse), der gerne vil læse en overkommelig og overnaturlig kærlighedshistorie.

16-årige Lejla oplever den første kærlighed i en turbulent tid, hvor hun er tæt på at drukne, og hendes forældre bliver skilt. Under et krydstogt med familie møder hun den lækre, men mystiske Seth, som vil forhindre hende i at nærme sig havet. Alligevel bliver Lejla involveret i en magtkamp hos havfolket - en magtkamp med deltagelse af Seth, som Lejla bliver forelsket i. Bogen indledes med Lejlas første kamp mod drukning. Derefter følger Lejlas oplevelser på krydstogtskibet afbrudt af kapitler med Seths synsvinkel, som er markeret med fremhævet, fed typografi. Bogen er velskrevet, og plottet er originalt og interessant, men visse passager kan virke lidt langtrukne. Slutningen er åben, idet det er uvist, om Lejla vil komme til at se Seth igen. Omslaget er meget indbydende og vil tiltale målgruppen. Forfatteren har skrevet både letlæsningsbøger og ungdomsbøger.

Bogen vil tiltale piger, der har læst forfatterens serie, Veninder for altid. Plottet med hovedpersonens dragen mod havet minder om Bent Hallers Silke.

Lejla møder den lækre og mystiske Seth og forelsker sig, men er kærligheden gengældt? Bogen adskiller sig fra andre bøger om kærlighed ved det overnaturlige element med magtkampen med havfolket under havet.


Politiken

d. 11. maj 2014

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 11. maj 2014


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 2 (2014)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 67, nr. 2 (2014)