Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Havfolk og landkrabber af snegle, sten og skaller


Beskrivelse


Forslag til hvordan man kan lave sjove figurer af sten, muslingeskaller, træstykker og andre ting man kan finde på stranden.
Side 11: Fisk (af sten og skaller); side 14-17: Pingviner (af skaller); side 29-37: Fugle (af sten og skaller); side 41: Dinosaurer (af skaller); side 45-47: Rammer (af træ og skaller); side 48-49: Bogstøtter (af træ og skaller); side 52-53: Skibe (af kork og skaller); side 54-56: Lysestager (af sten og skaller).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2002

af

af

Susanne Thøfner

d. 10. maj 2002

Bogens modeller er fremstillet af materialer, der alle er fundet på standen og limet sammen med limpistol. Her er bl.a. havfruer, fisk, fugle, søløver, billedrammer, skibe og mennesker. De er fremstillet af skaller, sten, sneglehuse, drivtømmer og tang og arrangeret i små, fine opstillinger. De forskellige fremgangsmåder er grundigt forklaret, og teksten suppleres af små tegninger samt af helsides farvefotos af de færdige modeller. Bogen fremtræder pæn og indbydende med en frodig havfrue på forsiden. Der findes anden litteratur for børn om leg med naturmaterialer, men denne bogs force er, at den i sværhedsgrad og modeludvalg både henvender sig til voksne og børn i skolealderen. De samme personer, der kan lide at arbejde med trylledej e.l., vil også finde denne bogs venlige og gennemarbejdede modeller tiltalende, og bogen egner sig f.eks. fint til familieprojekter i sommerhuset eller som inspiration i fritidsklubberne.


Kristeligt dagblad

d. 3. okt. 2002

af

af

Helene Moe

d. 3. okt. 2002