Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Havfruen Nerine - skatten i skibet


Beskrivelse


På bunden af havet ligger et skib. Mon der er en skat i vraget. Nerine og hendes ven havkatten Stribe svømmer derind for at undersøge det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2017

af

af

Stine Bille

d. 7. aug. 2017

"Havfruen Nerine" er en ny letlæsningsserie. I de fire første titler følger man havfruen Nerines liv i havet. Vi møder hendes venner, og sammen oplever de mange sjove og underfundige ting. For de 7-9-årige.

I "Skatten i skibet" svømmer Nerine rundt nede på havbunden sammen med havkatten Stribe. De finder et gammelt skibsvrag med en skat inden i. Desværre passer en kæmpe blæksprutte på skatten. I "Den store søslange" vågner søslangen og skræmmer de andre fisk i havet. Først prøver 4 hajer at kæmpe mod den, men de bliver spist. Herefter kæmper en hval, men den må give op. Så begynder Nerine at synge, hvad mon der sker? I de to andre titler hjælper Nerine og hendes venner forskellige fiskere på havet. Sømændene er overbevidst om at havfruen har reddet deres liv med magi, men Nerine ved bedre. Alle bøgerne har lix 12.

De fire bøger i serien er velskrevet, og indeholder alle en spændende historie, hvor billeder og tekst sammen fortæller om havfrue-magi. Bøgerne har et lækkert layout, med mange farverige og humoristiske tegninger. Bøgerne kan læses uafhængig af hinanden.

I serien "Overtro" af Henriette Helge kan man også læse om havfruer i HavfruenSøuhyret. I serien "Kvanulf fra Skovlandet" skal de i Søuhyret ud og lære havet at kende, og møder her havfruerI serien "Overtro" af Henriette Helge kan man også læse om havfruer i Havfruen. I serien "Kvanulf fra Skovlandet" skal de i ud og lære havet at kende, og møder her havfruer.