Bøger / skønlitteratur / roman

Havfruen : kriminalroman


Beskrivelse


Politimanden Patrik Hedström og forfatteren Erica Falck i den lille fiskerby Fjällbacka forsøger sammen at opklare en sag om mord og anonyme trusselsbreve mod flere mænd i byen, der færdes i samme omgangskreds. Opklaringen kommer til at vise, hvad omsorgsvigt af børn og forbrydelser i ungdommen kan føre til senere i livet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2010

af

af

Kirsten Katholm

d. 15. mar. 2010

Sjette bog i krimiserien om parret Patrik Hedström og Erica Falck i Fjällbacka. Krimien vil blive populær blandt Läckbergs mange læsere.

Romanen foregår i det lille svenske fiskersamfund Fjällbacka, hvor politimanden Patrik Hedström sammen med sine kollegaer forsøger at opklare sagen om en forsvunden familiefar Magnus Kjellner. Samtidig med at han bliver fundet myrdet, kommer det frem, at flere andre mænd i hans omgangskreds får anonyme trusselbreve. Forfatteren Erica Falck har arbejdet sammen med en af disse mænd, Christian Thydell i forbindelse med udgivelsen af hans debutroman "Havfruen". Hun venter tvillinger med politimanden, men det forhindrer hende ikke i at forsøge at være med til at opklare, hvem der sender disse breve, og som også er parat til at myrde. Små tekster indsat i romanen beskriver morderens baggrund og viser sig at indeholde en nøgle til opklaringen, der rummer konsekvenser af omsorgssvigt af børn og forbrydelser i ungdommen.

Denne roman kan i sin stil sammenlignes med de øvrige i krimiserien, og kan som krimi læses uafhængig af de andre.

Krimien rummer komplicerede og fascinerende beretninger, som ind i mellem kan virke meget dramatiske og voldsomme. En spændende og underholdende krimihandling som krydres med beskrivelser fra forfatteren Erica Falcks og politimandens familieliv.


litteratursiden.dk

d. 26. apr. 2010

af

af

Rikke Bødker

d. 26. apr. 2010

Skyggen fra fortiden kan pludselig vise sig at have stor magt. En cocktail af mangel på omsorg og massiv mobning kan få vidtrækkende konsekvenser som her. En familie sættes under hårdt pres, da fadere...


Weekendavisen

d. 9. apr. 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 9. apr. 2010


Information

d. 26. mar. 2010

af

af

Mette Højbjerg

d. 26. mar. 2010