Bøger / skønlitteratur / roman

Havfruens død


Beskrivelse


Krimi. Hendes Majestæt Dronningen dræbes nytårsaften. Mens panikken breder sig i både befolkning og i politistyrken, trækker den højintelligente og skruppelløse milliardærsøn Sebastian de la Cour i trådene, mens en hårdt såret kriminalkommisær Henning Lorentzen forsøger at stoppe ham.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 23. nov. 2011

Tredje og sidste bind i serien om superterroristen Sebastian og hans modstander, kriminalkommissær Henning Lorentzen. Anvendelig på linje med de foregående bind og til det umættelige krimimarked. En grå forside får den ikke til at flyve ned fra hylden.

Velkendt konstruktion: en erfaren kriminalkommissær, en omkringfarende assistent og en næsten omnipotent skurk, der først standses i sidste øjeblik. Sebastian har dræbt Hendes Majestæt Dronningen og sætter bl.a. stat og bankvæsen ud af kraft. Herefter følger en lang række dødsfald og attentater på danske kulturskatte, inden der endelig sættes punktum. Ellemose-brødrerne skriver med engagement og i højt tempo samtidig med, at de kaster klumper af faktuel viden ind i historien a la Peter Høegh. Sprogligt kan man godt mærke, at det er gået stærkt med 3 bind på i alt 1340 sider på 1 år. Mange tråde, mange personer og mange cliff hangere gør historien en anelse rodet.

Forfatterduoer, der skriver krimier er in. Hammer-søskende har succes med serien om Konrad Simonsen, der er mere blodig, mens Kaaberbøl/Friis hitter med Nina Borg, der er sprogligt bedre. Forfatterne til denne serie er tvillinger og har skrevet romanen i fællesskab. Denne minder i tematik om Miki Mistratis netop udkomne Spin.

Afsluttende bind i krimi- og spændingsserien om kriminalkommissær Henning Lorentzen. Sprogligt hurtigløb og en tidstypisk blanding af terrorisme, samfundssammenbrud, stædigt opklaringsarbejde og blodige effekter. Til umættelige krimilæsere.


Jyllands-posten

d. 26. dec. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. dec. 2011


Politiken

d. 28. jan. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 28. jan. 2012