Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Havfruerevet


Beskrivelse


Ella, Sofie og Jasmin skal endnu engang på eventyr. Denne gang skal de hjælpe deres nye venner dybt nede i havet med at beskytte ønskeperlen mod den onde dronning Malice.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2013

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 23. sep. 2013

Havfruerevet er 4. del i serien Det Hemmelige Rige om de tre veninder Ella, Sofie og Jasmin og om feer og eventyr. Vil bestemt tale til de 6-10-årige med sit layout i grønt og glitter og med de 3 hovedpersoner midt i billedet med diadem i håret. Kræver ingen formidling. Kan selvlæses fra 8 år og læses højt fra ca. 6 år.

Serien er forfatters første bøger på dansk i en planlagt serie på i alt 6 bind. Læseren møder igen de tre veninder Ella, Sofie og Jasmin, der denne gang må hjælpe deres nye venner dybt nede i havet med at beskytte ønskeperlen mod den onde dronning Malice. Historierne i serien er en smule tyndbenede, men de vil helt sikkert falde i god jord hos primært de 8-10-årige til selvlæsning, hvilket de også egner sig fint til med den store typografi og de luftige sider i øvrigt. Teksten suppleres af s/h illustrationer i en meget fin, tynd streg, der passer godt til den eventyrlige verden. Rigtig fint og glitrende layout med kort indholdsbeskrivende bagsidetekst.

Med magi, feer og eventyr i den letlæste ende, kan denne serie bedst sammenlignes med serien om Regnbuefeerne af Daisy Meadows.

Med glitter, magi, veninder og feer vil denne letlæste serie helt sikkert blive et hit hos de 8-10-årige læsende piger, men den egner sig også til højtlæsning fra 6 år.