Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Havfrueskolen


Beskrivelse


Martha Brus skal starte på Havfrueskolen, og hun er nervøs for sin første dag. Får hun nogen venner? Og hvad vil lærerne sige, når de finder ud af, at hendes moster er den berømte sanger og radiovært Christabel Brus og skolens værste ballademager nogensinde? En eventyrlig hverdagsfortælling, fra ca. 8 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2022

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 25. feb. 2022

Martha Brus skal starte på Havfrueskolen, og hun er nervøs for sin første dag. Får hun nogen venner? Og hvad vil lærerne sige, når de finder ud af, at hendes moster er den berømte sanger og radiovært Christabel Brus og skolens værste ballademager nogensinde? En eventyrlig hverdagsfortælling, til selvlæsning fra ca. 8 år og højtlæsning fra 6 år.

De to første bøger i serien "Havfrueskolen" om den lille havfrue Martha Brus og hendes liv i Havfruelagunen. I "Havfrueskolen" skal Martha starte på Havfrueskolen, og hun er nervøs for sin første dag. Martha gør alt hvad hun kan for ikke at lave ballade som sin moster, men nogle gange er det vigtigere at hjælpe, end at overholde reglerne. I " Muslingeshowet" er der audition og Martha elsker at synge. Den nye pige og hendes bror synger fantastisk, men de viser sig at være mere interesserede i at være berømte og tager ikke showet seriøst. Showet går ikke helt som planlagt, så Martha og hendes venner må træde til.

Eventyrlige hverdagshistorier fyldt med havfruer og andre undervandsvæsener. Rammer plet hos de læsere, der elsker det eventyrlige, men samtidig gerne vil have en historie om hverdag og venskab. Bøgerne er skrevet i et sprog, der er let at læse, og illustrationerne er indbydende sort-hvid-tegninger, der gør det nemt at forestille sig havfruernes verden.

Minder om "Isadora Moon", fx Isadora Moon går i skole, med sin blanding af hverdag og det eventyrlige.