Bøger / skønlitteratur / roman

Havhesten


Beskrivelse


Om en mordgåde, der forbinder en række menneskeskæbner fortalt af byen Odense.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2016

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 31. aug. 2016

Hjerteskærende roman om mennesker i modgang, der forbindes via en mordgåde i Odense. For alle med interesse for litteratur, der omhandler livets skyggesider.

En lille dreng med et brunt og blåt øje drukner i Odense Å. Ulykken er omdrejningspunktet i denne roman, der handler om sorg og samspillet mellem mennesker i modgang. Alt bliver set og fortalt af byen Odense, der kender sine borgere og deres inderste tanker, følelser og længsler. Vi følger en række navnløse personer, hvis liv er præget af tab, sorg og ensomhed. Alle kender de den lille dreng. Politiet bliver sat på sagen og udspørger de involverede, men det er igennem byens fortælling, der går tæt på personernes hemmeligheder, at der langsomt samler sig et billede af en mordgåde. Romanen omtaler også historiske begivenheder om Knud den Hellige.

Romanen er et litterært eksperiment, der blander socialrealisme, eventyr og krimi. Som læser skal man gå med på den præmis, at byen kan se og høre sine indbyggere, og det er både romanens styrke og svaghed. Smerten hos personerne i fortællingen er overvældende.

Vibeke Marx har tidligere skrevet om sorg og om smertelige relationer mellem børn og voksne. Fx i romanen Ingen fortrydelsesretDet første jeg tænker på. Ida Jessen har i romanen Det første jeg tænker på også skrevet om de følelsesmæssige konsekvenser, et barns død har for et lokalsamfundVibeke Marx har tidligere skrevet om sorg og om smertelige relationer mellem børn og voksne. Fx i romanen Ingen fortrydelsesret. Ida Jessen har i romanen også skrevet om de følelsesmæssige konsekvenser, et barns død har for et lokalsamfund.


litteratursiden.dk

d. 24. okt. 2016

af

af

Rikke Bødker

d. 24. okt. 2016

Odense fortæller sin historie om store og små begivenheder og om menneskene, der bor omkring åen. En smuk, melodisk og poetisk fortælling, der vrimler med billedsprog. I kvarteret ved åen bor en flok ...


Kristeligt dagblad

d. 26. sep. 2016

af

af

Claus Grymer

d. 26. sep. 2016