Bøger / skønlitteratur / roman

Havkatten


Beskrivelse


Krimi. I 1906 ankommer kong Oscar d. 2 til kurstedet Marstrand. På Turisthotellet bor direktør Lundgren, der håber at hans syge datter Karolina kan kureres. Hun drages dog ind i societetets intriger. I maj 2013 bliver en død mand fundet på Turisthotellet, og Karin Adler sættes på opgaven.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2016

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 12. aug. 2016

En femikrimi i den svenske serie om Karin Adler til alle der elsker krimier, hvor det historiske spiller en stor rolle.

Her er den femte bog i krimiserien om kriminalbetjenten Karin Adler, der bor på en sejlbåd i Marstrand havn. Vi går tilbage til hændelser i fortiden, der så skal opklares via nutidige hændelser. Omdrejningspunktet er 1906, kurstedet Marstrand, hvor kong Oscar d. 2. ankommer. På Turisthotellet bor direktør Lundgren, der håber at få kureret sin syge datter Karolina. Hun drages dog ind i nogle intriger i den øverste sociale rangstige. I 2013 finder brandmændene en død mand på Turisthotellet under en røgdykning. Nu er det så op til krimininalinspektør Karin Adler at finde ud af, hvorfor han blev myrdet. Forfatteren bor selv i Marstrand, og giver sit kendskab til lokalområdet videre i sine bøger.

Forfatteren skriver i et meget levende og nærværende sprog. Det er igen en krimi i forfatterens helt egen stil.

Ann Rosman kan sammenlignes med andre af de svenske krimidronninger som Camilla Läckberg, Mari Jungstedt og Viveca Sten.


litteratursiden.dk

d. 19. okt. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 19. okt. 2016

Spændende og velfortalt krimi om trusler, korruption og mord. Femte, selvstændige historie om Karin Adler fra Marstrand skifter elegant mellem nutiden og et historisk spor. Kurbadet og turisthotellet ...