Bøger / faglitteratur

Havnen : hvor verden ender og begynder


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 8. mar. 2018

I 2003 sang Jokeren "Hvor du fra? Jeg er fra havnen". Med denne bog kommer du et smut forbi havnen dog uden Jokeren på vokal. Læs om havnen som en port til verden, men nyd også de mange historier og anekdoter der knytter sig til havnemiljøet. For læsere med en maritim interesse. Kan også benyttes af den opgaveskrivende.

Bogen startes med en kortere indledning af Mikkel Beha Erichsen der fortæller om sit forhold til havne og den specielle stemning der oftest er på en havn. Herefter beskriver bogen havnen som "en port til verden" for derefter at bevæge sig videre og fortælle om danske spor i havnen på Sct. Thomas. Efterfølgende kommer et afsnit hvor havnelivet er beskrevet gennem breve og fotografier af en skibselektriker fra ØK. Det følgende afsnit beskriver København som flådehavn i 1700-tallets begyndelse. Sydhavnen beskrives også som den lokale oase den er. Sidst beskrives en dag på Aarhus havn set fra havnelods Karl Nøhr Sørensens vinkel.

Havnen og miljøet på havnen er noget ganske bestemt, en følelse, en stemning eller bare en duft. Disse ting formår bogen at fange, formidle og sende ud til læseren. Jeg har brugt nogle timer i selskab med bogen og som læser bliver man hurtigt indfanget af havnestemningen og snupper gerne en side mere.

For yderligere litteratur med maritim vinkel se: Færgen er i havn om få minutterVerden rundt som ung sømand eller Verden rundt som ung sømandFor yderligere litteratur med maritim vinkel se: Færgen er i havn om få minutter eller .


Politiken

d. 7. juni 2018

af

af

Henrik Vesterberg

d. 7. juni 2018