Bøger / faglitteratur / billedværker

Havørnens Danmark


Beskrivelse


En hyldest i tekst og billeder til havørnen i Danmark. Fakta om havørnen - levesteder, økologi og historie - blandes med en række personlige fortællinger om specielle oplevelser med ørnene i den danske natur.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 12. nov. 2009

Jeg vil tro de fleste naturinteresserede, både børn og voksne, vil være fascinerede af dette smukke billedværk om havørnen i Danmark.

Naturvejleder Erik Ehmsen står sammen med to dygtige fuglefotografer bag denne hyldest til havørnen i Danmark. Det er billedsiden, der er dominerende, med rigtig mange meget fine fotos af havørnen på reden og under fouragering i landskabet. Der er også et kortere afsnit med billeder af de øvrige sjældnere danske rovfugle. Den ledsagende tekst fortæller succeshistorien om havørnens fremgang som ynglefugl i Danmark og har både personlige beretninger om mødet med den store rovfugl i naturen, og mange faktuelle oplysninger om dens levevis. Der er også både kort over, og beskrivelser af, de danske lokaliteter hvor man kan være heldig at se den.

Brutus Östling Ørnenes rige, 2008 er et tilsvarende flot billedværk om ørnene i den svenske natur. Rovfuglene i Danmark, 2007 er en mere traditionel fuglebog, der især tager sigte på artbestemmelse.

Den digitale fototeknik har givet mulighed for en ny generation af fuglebøger. Her er det historien om havørnens fremgang i Danmark, der fortælles, med meget smukke fugle- og naturbilleder og til glæde for de mange naturinteresserede, der er fascinerede af den store fugl.


Politiken

d. 23. jan. 2010

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 23. jan. 2010


Natur på Bornholm

Årg. 8 (2010)

af

af

Carsten Andersen

Årg. 8 (2010)


Jæger

Årg. 19, nr. 1 (2010)

af

af

SAX

Årg. 19, nr. 1 (2010)