Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Havuhyret Narga


Beskrivelse


Tom og Elenna tager til Det Sorte Hav, hvor havuhyret Narga lurer og fodres med de oprørere der kæmper mod den onde troldmand, Malvel. Narga holder også et af de gode monstre fra Avantia fanget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 21. sep. 2010

Det 15. bind i den letlæste fantasy serie Monsterjagten for børn fra 9 år. Bøgerne fungerer allerbedst i rækkefølge, men det er ikke nødvendigt, hvis man kender konceptet, og kan derfor godt læses ude af rækkefølge, hvad de også bliver, for som en dreng på 9 år sagde; "jeg skal lige se hvilket monster, jeg har lyst til at læse om i dag".

Tom og Elenna er denne gang i det sorte hav, hvor troldmanden Malvel fodrer Narga med de oprørere som kæmper mod den onde troldmand. Malvel har også sendt dusørjægerne anført af Jent mod Tom og Elenna, og de opholder parret inden de når frem til havet og befrier søslangen Sepron, fra bind 2, som nu er et af de gode monstre, der deltager i kampen mod det onde. Illustrationer som i de øvrige bind. Det er en temperamentssag, om man kan lide denne type illustrationer, som kan virke lidt stive, men de fungerer i forhold til teksten og støtter fint. Serien giver mange begynderlæsere, især drenge, en god læseoplevelse, og inspiration til leg. Forside er kulørt og actionfyldt, og passer til indhold.

Serien er i familie med fx Ottesens Drageherren, som dog har højere kvalitet, og der er efterhånden mange lettere fantasy-serier til målgruppen, fx De magiske lys af Jørn Jensen og Den skjulte nøgle af Josefine Ottesen, så der er mange gode alternativer til den ellers ret populære serie.

Endnu et velfungerende, omend forudsigeligt, bind i serien, som også kan læses højt for monsterglade børn fra 6 år.