Bøger / skønlitteratur / roman

Headhunterne


Beskrivelse


Spændingsroman. Roger Brown er headhunter og bevæger sig som en fisk i vandet i jetsetmiljøet. Men det er dyrt, også fordi hans smukke kone har et galleri. Hans ekstrajob som kunsttyv går fint, indtil den fhv. commandosoldat Clas Greve dukker op.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2008

af

af

Beth Høst

d. 7. okt. 2008

Fanskaren omkring de skandinaviske krimier er jo stadigt voksende og stadigt mere forskelligartet. Krimibølgen har jo virkelig styrket læseglæden bredt, og det må vi i bogbranchen glædes over. Men mon ikke Nesbøs garvede tilhængere får sig en lille og meget underholdende overraskelse her?.

Nesbø har skrevet syv bøger om den alkoholiserede kriminalassistent Harry Hole, men her har han taget sig et frikvarter, som norske dagbladsanmeldere skriver. Hvis man tror, at skandinavisk spænding er noget med sne og alvor, kan man tænke om. Det er nærmest en blanding af Storsvindlerne og James Bond, hovedfiguren er den smarte headhunter Roger Brown, han har en smuk - og dyr kone, da hun driver et kunstgalleri. Roger må flittigt supplere sin indkomst med kunsttyverier, og han kan næsten gå på vandet, indtil han møder sin overmand i manipulation. Clas Greve er fhv. commandosoldat, perfekt til en af Rogers headhunteropgaver, og så har han netop fundet et maleri af Rubens i sin mormors lejlighed. Og så går den vilde skattejagt. Nesbø har virkelig jongleret med alle klicheerne, hans beskrivelser af jetset-miljøet er ubarmhjertige og Rogers strabadser er enhver agenthistorie værdige. Alle knapper er skruet helt i bund.

Nesbø har virkelig skiftet gear her, intet tungsind og en jagt, hvor alle effekterne tages i brug.

Det er satire, det er tilstrækkeligt spændende, og det er god underholdning.


litteratursiden.dk

d. 27. okt. 2008

af

af

Marianne Träff

d. 27. okt. 2008

Med Jo Nesbøs "Headhunterne" holder du vejret eller bider neglene, præcis som du gjorde med Brown, Larsson og Grisham. Headhunteren Roger Brown er kongen. Det er ham de store firma tyer til når chefst...


Politiken

d. 8. nov. 2008

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 8. nov. 2008


Information

d. 30. okt. 2008

af

af

Mette Højbjerg

d. 30. okt. 2008


Jyllands-posten

d. 21. okt. 2008

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. okt. 2008


Weekendavisen

d. 28. nov. 2008

af

af

Bo Bjørnvig

d. 28. nov. 2008