Bøger / faglitteratur

Heavy metal : 40 år med hård rock


Beskrivelse


En beretning om heavy metals historie. Binder dansk og international metalhistorie sammen og skildrer heavy metals udvikling fra udskældt fænomen i sen-60'erne frem til i dag, hvor heavy metal er en populær og global størrelse, der forener generationer, nationer og folkeslag.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2010

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 3. nov. 2010

Til heavy metal-fans i alle aldre. En indførsel i heavy metallens historie, de vigtigste aktører og heavy metal i Danmark.

Forfatteren Jens Jam Rasmussen, er nok et af de mennesker i Danmark der ved mest om heavy metal. Rasmussen har været musikskribent for diverse aviser og magasiner i en årrække og været tæt på heavy metallens hovedaktører. I denne bog er emnet musikgenren heavy metal, hvor vi introduceres for genrens historie, hovedaktører og dansk heavy metal. Rasmussens store viden om genren bliver godt formidlet i et let og kækt sprog og med rigtig mange billeder. Der er meget tekst på de enkelte sider, og skrifttypen er ret lille, noget der skæmmer læsningen lidt. Bogen giver et indblik i en musikstil med meget dedikerede mennesker, nogle gange så dedikerede at det tager livet af dem, som det er tilfældet med afsnittet om de norske black metal bands. Et afsnit der giver en lyst til at læse mere om subgenren. Bogen er spækket med fotos og henvisninger til yderligere læsning.

Om samme emne er der på dansk udkommet: Heavy metal, 1998 og Metal håndbogen, bind 1-2, 1999-2002. Rasmussens bog er klart den bedste der er udkommet om genren på dansk indtil videre.

En rigtig god bog om en genre der nok aldrig bliver rigtig stueren, men som langsomt er kommet ind i det gode selskab.


Berlingske tidende

d. 10. dec. 2010

af

af

Thomas Søie Hansen

d. 10. dec. 2010


Jyllands-posten

d. 13. nov. 2010

af

af

Simon Staffeldt Schou

d. 13. nov. 2010