Bøger / skønlitteratur / roman

Hedebølge : krimi


Beskrivelse


Voldtægten og mordet på en ung kvinde får journalisten Annika til at involvere sig kraftigt i opklaringen, og hun hvirvles ind i et spind af politik, sexklubber og vold.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2000

af

af

Jette Landberg

d. 6. okt. 2000

Efter fremtidsdebut'en Nedtælling (00/08) følger denne veldrejede krimi fra nutiden. Journalisten Annika Bengtzon er igen hovedpersonen, denne gang 8 år yngre og elev på Kvällspressen, en stockholmsk sensationsavis. Et hårdt job hvor det hele tiden gælder om at markere sig for at blive hængende på avisen. Annika har masser af gå-på-mod, men hun er også uerfaren og handler ikke altid lige velovervejet. Hun bliver sendt ud for at dække et sexmord på en ung pige. Bogen giver en troværdig beskrivelse af avismiljøet og Annikas moralske problemer. Hun involverer sig personligt i historien der både tæller socialdemokratiske intriger, sexklubber og vold. Liza Marklunds store force er at hun skriver på sin erfaring, både som kvinde og som journalist. Hun har da også allerede skrevet sin næste krimi der i øjeblikket kommer som føljeton i Aftonbladet. Annika er en realistisk person der har svært ved at finde sit ståsted i tilværelsen: Skal hun tage tilbage til provinsen, til kæresten som hun egentlig er træt af, eller skal hun kæmpe sig videre frem i Stockholm. Bogen tager en meget dramatisk vending til sidst, og slutningen virker næsten lidt påklistret. Men ellers et godt bud på en ny krimiforfatter med appel til de lidt yngre læsere.


litteratursiden.dk

d. 20. nov. 2000

af

af

Nina Wegner

d. 20. nov. 2000

Annika Bengtzon, journalisten vi mødte i Liza Marklunds første roman Nedtælling, er i denne roman 8 år yngre og netop flyttet til Stockholm. Hun er løst ansat som journalistelev ved tabloid-avisen Kvä...


Jyllands-posten

d. 2. jan. 2001

af

af

Niels Lillelund

d. 2. jan. 2001


Berlingske tidende

d. 24. okt. 2000

af

af

Keld Nissen

d. 24. okt. 2000