Bøger / skønlitteratur / roman

Hedeture


Beskrivelse


Doris bliver snart 50 og hader det. I desperation flygter hun med tre gamle skoleveninder til et wellness sted med pedicure og agurkemasker. Og mens hedeturene raser i hende og humørsvingningerne får hende til at græde og skrige, raser tankerne om livet, det spildte potentiale, de mange valg og tiden, der er tilbage.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2013

af

af

Sanne Caft

d. 7. juni 2013

En underholdende roman om livet som kvinde i 50'erne i Danmark. Perfekt til samme gruppe og med sit lette anslag og dog vægtige tematikker er den både til at læse i hængekøjens solskin og som lidt mere kalorierig læsning.

Doris bliver halvtreds og hader det. Indædt. Men hendes mand tror, at han ved, hvad hun vil, da han går i gang med at arrangere et surprise party. På trods af hendes udtrykte ønske om ikke at blive fejret. Så i desperation flygter Doris med tre gamle skoleveninder til et welness sted med pedicure og agurkemasker. Og mens hedeturene raser i hende og humørsvingningerne får hende til at græde og skrige på skift, raser tankerne om livet, det spildte potentiale, de mange valg og tiden, der er tilbage. Sproget er velfungerende, og målgruppen vil kunne identificere sig med både de fysiske og psykiske oplevelser.

Romanen ligger op ad chick litt men er mere vægtig. En forfatter som danske Dorte Holm har samme blanding af humoristisk overflade, lidt dybere problematikker og en sviende snert til det perfekte nutidige storbyliv.

Vellykket roman om at komme i overgangsalderen og derfor tage sit liv op til revision. Til kvindelige læsere der er på vej til eller har overstået de humørsvingende, "hedetursopløsende" og eksistentielle år. Perfekt sommerlæsning, hvad forsiden også formidler. Til "strandtaske-udstillinger" og efter sommeren har den volumen og vægt nok til at kunne få et liv til dem, der ønsker en sjov og tankevækkende læseoplevelse fra kvinde-siden.


litteratursiden.dk

d. 15. aug. 2013

af

af

Marianne Träff

d. 15. aug. 2013

’Hedeture’ er én stor kliche og desværre ikke en roman, der giver klimakterieramte kvinder den stemme, man kunne have ønsket sig. Doris fylder 50, og hendes mand har meget mod hendes vilje arrangeret ...


Weekendavisen

d. 12. juli 2013

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 12. juli 2013