Bøger / faglitteratur / kogebøger

Hedeturen går til køkkenet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2012

af

af

Merete Trap

d. 24. okt. 2012

Her kommer en lækker kogebog, der henvender sig til alle kvinder i overgangsalderen. Bogens emne og fine omslag bevirker, at den formidler sig selv.

En indbydende kogebog med 96 opskrifter, der er beregnet til at lindre generne ved overgangsalderen. Bogen er opbygget i overskuelige kapitler, med information om alt fra kost, motion og søvn efterfulgt af afsnit med opskrifter på eksempelvis supper, fisk og grønne retter. Der er også et lille afsnit om desserter. Opskrifterne er lette at gå til, og retterne kan spises af alle, så hele familien kan være med. Der er ikke udgivet mange kogebøger beregnet til kvinder i overgangsalderen, så bogen udfylder et hul. De tre kvindelige forfattere er bl.a. læge, livsstilscoach og tv-producent, og dette er deres første fælles udgivelse.

Kan sammenlignes med Naturlige hormoner - kogebog, 2004, som også kommer med forslag til retter der kan lindre overgangsalderens gener eller Kvinde optimér din kost : en kogebog med hormonvenlig mad, 2012. Søs Wollesen, én af denne bogs tre forfattere, har også udgivet Fri mig for flere hedeture, 2012, som fint kan supplere herværende bog.

En lækker og indbydende kogebog med opskrifter beregnet på at lindre generne ved overgangsalderen. Der er efterspørgsel på emnet, og bogen vil blive taget godt imod af målgruppen. Kan klart anbefales til alle biblioteker.