Bøger / faglitteratur

Hedeturen - rejsen til et andet sted : en brugsbog om overgangsalderen


Beskrivelse


En personlig beretning om overgangsalderen. Både den del der handler om svedeture og kløe, og den del der handler om eksistentielle kriser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2010

af

af

Mette Fersum

d. 5. mar. 2010

Lad det være sagt med det samme - denne bog er til alle kvinder, der har hedeture, og føler sig i overgangsalderen.

Hedeturen - rejsen til et andet sted er skrevet af journalisten Hanne Rolsted Jensen, som tager læseren med på en reje med hedeture, hævede ankler, ømme knæled, kløe i skridtet, østrogener, den korte lunte osv. Forfatteren tager fat på et emne, som for mange nok er et tabu. Hun er ligefrem og direkte i sin fortælling, om hvordan det er at være i overgangsalderen, og hvordan kroppen helt af sig selv reagerer. Hun fortæller åbent og vittigt om fakta og skrøner i en blanding, hvor man hele tiden sidder lidt med et smil på læben. Det er på en måde en dejlig befriende bog, der gør op med overgangsalderen som noget skamfuldt, til at der er forandringer på vej, som må glæde enhver kvinde. Ligeså har hun interviewet en sexolog, en gynækolog og en terapeut. Desuden giver hun interessante bud på, hvorfor det er så tabuiseret et emne. Forfatteren har lavet meget god research, og bogen er således også en faktabog om overgangsalderen, med brugbar viden. I de kapitler hvor hun selv fortæller, minder sproget om Nynnes Dagbog/chick lit.

Her er Overgangsalder, 2006 af Jerk W. Langer et godt bud på en sammenligning. Den har dog ikke den subjektive oplevelse af det med.

Forfatterens subjektive oplevelse af overgangsalderens muntre karrusel sat sammen med mange gode fakta om emnet. En humoristisk bog og et væsentligt bidrag til at gøre begrebet overgangsalder mindre tabubelagt.