Bøger / skønlitteratur / noveller

Hedevandrer


Beskrivelse


Noveller. Virkeligheden krakelerer i 14 genrevridende, hallucinatoriske, symbolistiske og groteske fortællinger, om sindssygedom og sammenbrud. Fyldt med forvredne identiteter, hvor den indre tumult, ofte bringes fysiologisk frem til overfladen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 31. jan. 2020

Virkeligheden krakelerer i 14 genrevridende, hallucinatoriske, symbolistiske og groteske fortællinger om sindssygedom og sammenbrud. Til læsere af ny dansk eksperimenterende litteratur.

Novellernes unge mandlige hovedpersoner kastes rundt i en ukontrollerbar verden, fyldt med forvredne identiteter, hvor den indre tumult, ofte bringes fysiologisk frem til overfladen. Vi præsenteres for eksperimenter med kropsforandrende kemikalier, drab, identitetstransformationer, shamanistiske oplevelser og rene horrorhistorier om transcendens, spøgelser, succubi og livet som et evigt gentagende grotesk teater. Erik Bagger Hviid, som debuterer med denne bog, er også kendt som trommeslager i sludge doom duoen "Broder".

Novellerne er både smukke og groteske. Det er som at se virkeligheden blive foldet sammen som en origami, som så nogen træder på, og folder ud til noget foruroligende andet. Nogle gange er den poetiske leg med sproget, vigtigere end handlingen, jeg forstår i al fald ikke hele tiden, hvad der foregår, men det gør ikke noget, for der er lange sentenser af ægte poetisk kraft, der gør at man bare nyder læsningen novelle efter novelle.

Vækker genklang af historierne i MenneskekødImperium. Man kan også pege på fx E. Nørkærs Imperium og historier af Ernesto Dalgas som viderelæsning. Den (uoversatte) amerikanske forfatter Thomas Ligotti og tidlige film af instruktøren David Cronenberg, kan der også peges på som referencerVækker genklang af historierne i Menneskekød. Man kan også pege på fx E. Nørkærs og historier af Ernesto Dalgas som viderelæsning. Den (uoversatte) amerikanske forfatter Thomas Ligotti og tidlige film af instruktøren David Cronenberg, kan der også peges på som referencer.Informationer og udgaver