Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hedvig!


Beskrivelse


Enebarnet Hedvig bor langt ude på landet. Hun glæder sig til at begynde i skolen og få nye venner. Hun møder sin soulmate i Linda, og bogen fortæller løst og fast om de to veninders meriter i det første skoleår.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2012

af

af

Ulla Møller

d. 16. aug. 2012

En oplæsningsbog for småpiger i 5-7-årsalderen, hvor de er optaget af skolestart og nye venskaber. Bogen kan bruges til en snak om, hvordan det var at være barn, da mor var lille.

Forfatteren er kendt her i landet for tre lidt skæve og anderledes oplæsningsbøger, senest Abestjernen, 2011. Denne bog om den 7-årige Hedvig er den første af fire. Historien virker noget gammeldags, og det er let at få den tanke, at den er baseret på forfatterens (født 1979) barndomserindringer fra 1980'ernes Sverige. Ligesom forfatterens far er Hedvigs far journalist. Når hans artikler er skrevet færdig, bliver de kørt ind til redaktionen og ikke sendt pr. mail. Veninden Lindas mor har hjemmearbejde med syning af seler og ærmeholdere! og i skobutikken findes et lille aflukke, hvor børnene kan se film. Enebarnet Hedvig bor langt ude på landet, hun glæder sig til at begynde i skolen og få nye venner. Hun møder sin soul mate i Linda, og bogen handler om de 2 veninders meriter i løbet af det første skoleår. Det er ganske hyggeligt og en lille smule kedeligt. Omslagsillustrationen signalerer mere powergirl, end handlingen kan stå inde for.

Mange bøger om skolestart er billedbøger. Andre oplæsningsbøger om emnet er Helena Bross' serie Vores klasse og Villads fra Valby i 0.V, der alle virker friskere og mere nutidige.

En bog, hvor handlingen tilsyneladende udspilles for 25 år siden. Hedvig og hendes hverdag vil forekomme de fleste børn i dag ret uinteressant.