Bøger / faglitteratur / biografier

Heiða : bonden i fjeldenes dal


Beskrivelse


Mød en islandsk fårebonde af en ganske ekstraordinær støbning. Heiða Ásgeirsdóttir kan skrive model, politibetjent, bonde, dyreelsker, miljøforkæmper og lokalpolitiker på sit visitkort. Men først og fremmest arbejder hun med jorden og dyrene, som man har gjort i århundreder på Island.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2020

af

af

Helle Winther Olsen

d. 4. maj 2020

Mød en islandsk fårebonde af en ganske ekstraordinær støbning. Hun kan skrive model, politimand, bonde, dyreelsker, miljøforkæmper og lokalpolitiker på både sit visitkort og i denne biografiske roman. For alle elskere af Island og stærke kvindeportrætter.

Heida Asgeirsdottir har her fortalt sin unikke historie til forfatteren. Heida - opkaldt efter pigebøgernes Heidi - er født i 1978 som yngste datter af fem på den fædrene gård i et af Islands mest barske områder. Naturen, dyrene, det hårde arbejde og stoltheden satte sig tidligt spor i hende, og der var heller ikke tøven i hendes sind, da hun som ung kvinde med en lovende modelkarriere kom hjem, da fårene skulle læmme. Efter farens død overtog hun gården, og med enorm styrke kaster hun sig også ind i lokalpolitik og kampen mod et nyt kraftværk på hendes jord. Bogen er opdelt i de fire årstider og viser ugernes gang som de gennem generationer har set ud.

Biografisk skildring af en stærk kvinde med så meget power, at man bliver blæst bagover af hendes arbejdsomhed og livsmod. Hun har fravalgt et traditionelt liv med mand og børn, men har masser af kærlighed i sit liv - til landet, naturen, dyrene, venner og familie. En varm og ærlig biografi som også beriger med faglig viden fx om arbejdet med fårene - og charmerer med Heidas små vers.

Mød stærke islandske kvinder i romaner som Miss IslandKøligt daggryFårehyrdens dagbog og Køligt daggry. En hverdag med får skildres i Fårehyrdens dagbogMød stærke islandske kvinder i romaner som Miss Island og . En hverdag med får skildres i Fårehyrdens dagbogMød stærke islandske kvinder i romaner som Miss Island og Køligt daggry. En hverdag med får skildres i .


litteratursiden.dk

d. 28. maj 2020

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 28. maj 2020

Et smukt og malerisk portræt af den helt unikke Heida, som er fårebonde, miljøaktivist og digter, og som helt bevidst har fravalgt mand og børn. Steinunn Sigurdadóttir har skrevet en forunderlig moder...