Bøger / faglitteratur / opskrifter

Heibergs is


Beskrivelse


Opskrifter på alt fra flødeis over sorbeter og ispinde til isdesserter. Desuden om isens historie, tips og tricks og udstyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 13. aug. 2013

Meget lækker og indbydende bog om at lave is. Den kan bruges på alle biblioteker og vil låne sig selv ud i kraft af emne, forfatternavn og forside.

Morten Heiberg, især kendt som dessertkok, har udgivet en række flotte og efterspurgte kogebøger om så fristende ting som fx chokolade, desserter og kager. Her gælder det så is og hvilke is! Layout og opskrifter er så fristende, at der næsten ikke er den opskrift på flødeis, mælkeis, sorbet, granita, yoghurtis, ispinde, isvafler, isbomber, isdesserter, isdrikke og iskager, som jeg ikke kunne få lyst til afprøve lige med det samme. Opskrifterne er nemme at følge og kan bruges med eller uden ismaskine. Fint register.

Mortens Heibergs dejlig isbog er den tredje, der kommer i år, så isentusiaster på alle biblioteker kan i den grad blive dækket ind. De to andre er oversat fra svensk og er: Vild med is, 2013/16, af Elisabeth Johansson, og Hjemmelavet is, 2013/23, af Eliq Maranik. De tre bøger ligner hinanden en del i opbygning og indhold og kan anvendes helt på linje; det er mig således ikke muligt at udpege en favorit.

Årets tredje bog om at lave den lækreste is med eller uden ismaskine er en rigtig lækkerbisken. Veloplagt, kompetent og begejstret fører dessertkokken Morten Heiberg såvel nybegynderen som den mere erfarne ismager fra den ene delikate opskrift til den næste. En bog, der vil gå rent ind hos alle iselskere på alle biblioteker.