Bøger / skønlitteratur til børn / landliv

Heidi får brug for hvad hun har lært


Beskrivelse


Den forældreløse pige Heidis tilværelse hos den gamle bedstefar i bjergene og den rige Klara i byen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juni 2016

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 28. juni 2016

Ny udgave af de 2 bøger i den klassiske serie om pigen Heidi og hendes liv i Alperne. Fra 9 år.

I "Heidi" flytter forældreløse Heidi ind hos sin bedstefar, som bor alene i en hytte højt oppe i Alperne. Heidi bliver glad for at bo der og elsker livet i bjergene. Da hun skal begynde i skole, flytter hun til storbyen Frankfurt for at bo hos en rig familie, hvor hun kan få privatundervisning og være legekammerat med familiens datter, som er lam. De bliver rigtig gode venner, men alligevel savner Heidi livet hos bedstefaren. I "Heidi får brug for hvad hun har lært", er Heidi tilbage hos sin bedstefar, og Klara skal komme på besøg. Ny udgave af 2 klassiske børnebøger, som udkom første gang på dansk i 1901.

Historien om Heidi vil stadig have læsere, og er oplagt til højtlæsning. Forsiden virke dog noget gammeldags og kedelig.

Teksten i denne udgave er Augusta Fengers oprindelige oversættelse, men er her også redigeret på grundlag af den original tyske udgave. Enkelte ord er udskiftet med mere moderne ord fx "tillige" med "også", men ellers er der ikke væsentlige ændringer. Det drejer sig om valg af enkelte ord og ordstillinger. Serien om "Anne fra Grønnebakken" handler også om en forældreløs pige og hendes liv hos et ældre søskendepar. Allemands datterTudemarie og Tudemarie er også historiske romaner, hvor hovedpersonerne er piger, og handlingen foregår i gamle dageTeksten i denne udgave er Augusta Fengers oprindelige oversættelse, men er her også redigeret på grundlag af den original tyske udgave. Enkelte ord er udskiftet med mere moderne ord fx "tillige" med "også", men ellers er der ikke væsentlige ændringer. Det drejer sig om valg af enkelte ord og ordstillinger. Serien om "Anne fra Grønnebakken" handler også om en forældreløs pige og hendes liv hos et ældre søskendepar. Allemands datter og er også historiske romaner, hvor hovedpersonerne er piger, og handlingen foregår i gamle dage.