Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hej, det er mig! - du må ikke forlade mig


Beskrivelse


I denne superhemmelige dagbog fortæller 12 årige Oda om sit liv på vejen Krokkleiva. Om den megairriterende lillesøster, om bedsteveninden Helle, om Helles bror Stian, som er rigtig irriterende eller er han nu også det?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2014

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 22. maj 2014

Et nyt bud på en dagbogsroman til de 9-12-årige tøser. Forsiden signalerer pigebog og understreger dagbogsformen. Bagsideteksten slår fint bogens tone an.

I denne superhemmelige dagbog møder vi 12-årige Oda, som skriver om stort og småt i sit liv. Hendes bedste veninde hedder Helle og sammen spionerer de bl.a. på de nye naboer. Desuden driller de ofte Helles bror Stian. En dag bliver Oda og Helle uvenner og Oda er rigtig ked af det. Heldigvis hjælper det at få en god snak med bedstemor og det går op for Oda hvorfor hun altid er efter Stian, måske kan hun faktisk rigtig godt li' ham? Bogen beskriver fint de følelser og tanker der rører sig hos en pige, der befinder sig i den svære tid mellem barndom og ungdom. Bogens norske forfatter har selv lavet de mange illustrationer i bogen og de understreger rigtig fint dagbogsformen.

Til piger der godt kan lide dagbogsformen kan også anbefales Mette Finderups serie om Emmy eller Gahrtons "Livet ifølge Rosa".

God humoristisk bog der i dagbogsform fortæller om en helt almindelig 12-årig piges liv, følelser og tanker. De sjove og fine illustrationer er med til at give bogen liv og understrege dagbogsformen.


Weekendavisen

d. 18. juli 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 18. juli 2014


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 7 (2014)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 67, nr. 7 (2014)