Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Hej fru ko


Beskrivelse


Pegebog der viser køer, heste, geder, hunde, katte, grise, ænder m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2009

af

af

Bo Knudsen

d. 14. okt. 2009

Genudgivelse af en sikkert velkendt fotografisk pegebog med dyr fra landet. Til billedlæsning og snak om emnet. Ændringerne er få og små, men forsiden har fået mere blikfang. Fra ca. 1 år.

Alle fotos er de samme som i 1995-udgaven. Køer, heste, grise, får, geder, gæs, hunde, katte og en enkelt kanin. pudsigt nok ingen høns. Dyrene er fotograferet på friland. Mange gange er det de samme dyr, blot i forskellige stillinger. Der er otte lige store fotos på hvert af de otte opslag, helt uden tekst. Siderne er blanke og i kraftigt pap. De få ændringer er kosmetiske. En del fotos er klarere i farverne, alle har skiftet plads, to er spejlvendt, forsidens ko har som føleeffekt fået hår i ørerne, og så er der kommet farver på de ellers hvide sider. Da bogen oprindelig udkom, husker jeg den som et kærkomment supplement til de mere glansbilledagtige pegebøger. Nu findes der imidlertid flere gode pegebøger med skarpe fotos af dyr i naturlige og danske omgivelser.

Den nye udgave fremstår lidt pænere end den gamle fra 1995 og de senere genoptryk. Nye alternativer er fx Bondegårds dyr (06/29) og Dyr på landet (08/06).

Hej fru ko er en solid og absolut brugbar bog til billedlæsning og snak om bondegårdens dyr. Men selv med sine klarere farver, synes jeg, den er blevet overhalet af nyere titler. Måske fordi jeg bedre kan lide pegebøger med færre og større fotos.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 18. dec. 2018

Hej fru ko er en kraftig pap-pegebog i tværformat. Den består af 64 farvefotografier af bondegårdsdyr i naturlige omgivelser. 4 placeret på hver side i tilfældig orden. Fotografen er JacobTermansen, som også er fotografen bag Dejlige dyr 1-4 (endnu ej registreret til Da. Bogfortegnelse). Ca. halvdelen af billederne er genbrugt fra Dejlige dyr serien, og hovedparten af de resterendeer andre billeder fra samme fotoserie, nogle næsten identiske. Fotografierne er teknisk gode og skarpe, og bogen er en mulighed for at få udskiftet / suppleret børnebibliotekets bestand afpap-pegebøger. Om man foretrækker billederne fordelt på 4 bøger via Dejlige dyr 1-4 eller samlet som her, er et temperamentsspørgsmål.