Bøger / faglitteratur til børn

Hej have! : familiens bog om naturen lige uden for vinduet


Beskrivelse


Om havens planter, blomster og dyr, og hvordan hele familien kan skabe en nem, skøn og spændende have.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 30. apr. 2019

Flot havebog med stemningsfulde billeder og inspiration til at passe og nyde haven. Bogens målgruppe er voksne, som kan finde inspiration til haveprojekter med børnene.

Karina Demuth formidler sin glæde for og viden om naturen i haven og hvordan man passer sin have. Bogen kommer omkring blomster i haven og hvordan man skaber en have, der kan tiltrække fugle, sommerfugle, frøer osv. Dertil er der kapitler om køkkenhaven og træer i haven. Sidst i bogen handler det om at forstå sin have og den cyklus, haven indgår i og om at bruge haven året rundt. Der er nogle få madopskrifter undervejs. Bogen er illustreret med fotos og akvareltegninger. Demuth har udgivet flere havebøger, senest Krukker og højbede.

Stemningsfuld og inspirerende havebog, hvor forfatterens haveglæde skinner tydeligt igennem. I ord og billeder appellerer bogen mest til voksne og knapt så meget til at sætte sig sammen med børnene og læse i den. Det sagt, så er der meget god inspiration til at involvere børnene i havens glæder ligesom nybegyndere udi havebrug også kan være med. Overblikket over opskrifter og vejledninger drukner i den øvrige tekst, idet disse ikke er særligt fremhævede.

Min havebogMed børnene i haven er en fin havebog med trin-for-trin-vejledninger målrettet børn. En anden havebog, der inspirerer til fælles aktiviteter i haven er Med børnene i havenMin havebog er en fin havebog med trin-for-trin-vejledninger målrettet børn. En anden havebog, der inspirerer til fælles aktiviteter i haven er .