Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Hej maskiner!


Beskrivelse


Pegebog. Kig på 10 forskellige køretøjer og transportmidler - farverne er sort/hvide som kan skelnes af de allermindste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2010

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 18. mar. 2010

Fire små kvadratiske pegebøger til børn fra 3-18 måneder. De er tegnet, så de kan stimulere synsudviklingen hos børnene.

Fire små pegebøger, der adskiller sig fra de fleste andre bøger i billedbogskrybben, fordi de er i sort/hvid. Kun lige en lille ting er i en farve. Bøgerne fortæller, at forskning viser, at børn i alderen 3-7 måneder, er i stand til at skelne kontraster skabt af sort og hvid. Alle fire bøger lægger vægt på stimuleringen af farvesynsudviklingen. I Hej dyr vises 10 forskillige dyr frem, fra ko til leopard. Ved hvert dyr står der dyrets navn sammen med en lille lydtekst, hvad dyret siger. I Hej min verden vises 10 ting fra barnets hverdag. I Hej maskiner er der 10 eksempler på køretøjer og deres lyde og i Hej småkryb er der 10 ekspempler fra mariehøne til en orm. Illustrationerne er tegnet i en naiv, barnlig streg med brug af fed, sort konturstreg. Farverne er sort/hvid, og på hver side er der brugt enten rød, blå, guld eller grøn til at fremhæve én ting særligt på illustrationen. Alle bøger har kraftige, coatede sider som virker solide og aftørringsklare. Illustratoren har illustreret et par andre bøger, som vi kender fra billedbogskrybben, bl.a. serien Tænk hvis du var.

Kamilla Wichmann har tidligere udgivet Dyr på gården, 2005, og Dyr i verden, 2007, som har lidt den samme stil og idé.

Fire små charmerende pegebøger til den første billedlæsning, med tegninger i s/h.