Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Hej Pippi!


Beskrivelse


Pegebog uden tekst. Pippi Langstrømpe og Annika, Tommy, Hr. Nilsson og hesten er i zoo, hvor de møder en tiger. De er også til søs, holder fødselsdag og de er i slikbutikken, måske leder Pippi efter spunk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2016

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 8. juni 2016

Kvadratisk pegebog uden ord med kraftige papsider om Pippi, hendes dyr og vennerne i 7 opslag. For børn på 1-3 år.

I de 7 opslag møder vi Pippi med Tommy og Annika til hest, og i zoologisk have, hvor de besøger en tiger. De er ombord på et skib, hvor Pippi trækker tov med kaptajnen, og hun, Tommy og Annika er i slikbutikken, og i de sidste opslag med mange børn og legetøj, maler de billeder og har fødselsdagsfest. Der er ingen tekst, bortset fra bagsidetekst og titel.

Bogens illustrationer er genkendelige situationer fra historierne om Pippi, hendes abe og hest og vennerne Tommy og Annika. Bogens billeder er de beskæringer af de oprindelige af den danske illustrator Ingrid Vang Nyman, som var illustrator af Astrid Lindgrens første bog på svensk om Pippi Langstrømpe fra 1945. Illustrationerne virker måske lidt stive, samtidig er de dejligt naive og virker helt rigtige I forhold til Pippi universet. Farverne er de velkendte klare og mættede, især den gule, som nærmest er blevet ikonisk for Pippi. Bogen er også oplagt at bruge til introduktion af Pippi for børn og voksne på andre sprog.

Bogen ligner i udstyr og design Se PippiHvad laver Pippi fra 2013 og Hvad laver Pippi fra 2015Bogen ligner i udstyr og design Se Pippi fra 2013 og fra 2015.