Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hekse kysser man ikke


Beskrivelse


En gammel dame giver den 13-årige Jojo en lille bamse. Måske giver den hende overnaturlige evner? Måske er hun en heks, og kan score den sejeste dreng på skolen og komme med i den rigtige pigegruppe?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2001

af

af

Else Kristensen (skole)

d. 19. mar. 2001

Pigeserien er en ny romanserie for børn. Denne bog er sød og sjov. Temaet er pubertet og hvad deraf følger af jalousi, misforståelser, klikedannelser og ondsindede udfald mod dem, der er uden for. Men der er også livsmod og handlekraft. Hovedpersonen Josefine (kaldet Jojo) er en overlever. Hun bor sammen med sin mor og sin utålelige lillesøster. Moderen syr kostumer for et teater, og Jojo er træt af, at hun også syr "kikset" tøj til hende til forskellige lejligheder. Alt er imidlertid godt, indtil Serafina dukker op i Jojos klasse. Hun spiller sit taktiske spil, og får Jojos 3 veninder på sin side. Jojo forsøger forgæves at komme med i kliken, men hun oplever kun ondskabsfulde udfald fra Serafina, som helt ud styrer de andre. Helt til grin bliver Jojo, da hun forsøger at score skolebandets flotte forsanger, og hun forstår ikke før til allersidst at værdsætte Serafinas meget søde og almindelige storebror Justus, der viser hende opmærksomhed. Ret tidligt i bogen hjælper Jojo en gammel dame, som får hende til at tro på, at hun er en heks med overnaturlige evner. Disse evner vil hun miste, hvis hun kysser en dreng. Bogen slutter med, at hun spontant kysser Justus (bliver voksen) og videregiver heksekraften til lillesøsteren, der så kan bruge den i sin overgangsproces til voksenlivet. Fritidslæsning fra 4. klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2001

af

af

Tove Delica

d. 19. mar. 2001

Jojo, 13 år, skriver i 3 måneder dagbog om stort og småt i sit liv med en irriterende lillesøster og en sød forvirret kunstnermor. I skolen er drenge, tøj og forelskelser ved at blive vigtige. Da Jojo nægter at lade den toneangivende Serafina dirigere med sig, udelukkes hun af pigegruppen. Hun har dog en uimponeret humor, der giver styrke til at være sig selv. Da hun hjælper en gammel dame, får hun som tak en lille bamse, der måske giver hende magiske evner? Hun er måske en heks? Hekse mister deres kraft, hvis de kysser, og da en forelskelse får Jojo til at kysse den udkårne, må bamsen gå i arv til søsteren. Bogen er en sød bagatel i den nye Pigeserien, og piger fra 10 år vil da også kunne more sig over Jojos oplevelser. Sproget er nemt, godt oversat og humoristisk. Desværre synes jeg ikke, historiens 2 planer hænger rigtigt sammen. Hekseaspektet virker påklistret, og passer ikke til den realistiske beskrivelse af Jojos oplevelser.


Folkeskolen

Årg. 118, nr. 22 (2001)

af

af

Kirsten Borberg

Årg. 118, nr. 22 (2001)


BUM

Årg. 18, nr. 1/2/3/4 (2001)

af

af

Anna Poulsen

Årg. 18, nr. 1/2/3/4 (2001)