Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Hekse


Beskrivelse


klassekasse 24 ex.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2011

af

af

Boy Olesen

d. 15. aug. 2011

Bogen er velegnet til såvel selvlæsning som til emne- og projektarbejder. Fra ca. 5.-6. kl. altså fra ca. 11-12 år er bogen brugbar.

Bogen kommer, trods det beskedne sidetal, flot rundt om emnet. Der redegøres for den historiske baggrund for benævnelsen "hekse", og for heksejagten i såvel Europa som i Danmark. "Håndbogen i hekseforfølgelse" fra 1484, på dansk kaldet "Heksehammeren", fortælles der om, ligesom kirkens rolle synliggøres. Tortur, kvinden som det svage køn, hvid og sort magi og heksesabbatten er andre indholdspunkter. Bogen indeholder faktasider, der bl.a. fortæller historien om processen mod Maren Spliid, og historien om Danmarks sidste heks. Undervejs i bogen er der indsat tydeligt markerede kilder fx dansk lovgivning om hekse og en torturbøddels arbejdsdag. Sproget er velvalgt til målgruppen. Bogen er rigt illustreret med tegninger og fotos, og afsluttes med en tidstavle.

Bogen passer fint ind i seriens øvrige titler. Anne Schmidt har i 1994 på forlaget Pantheon skrevet bogen Til bål og brand, og Hanne Guldberg Mikkelsen har på Gyldendal i 2004 skrevet bogen Hekse og trolddom for samme målgrupper.

En god, meget informativ bog om et spændende emne, der kommer langt omkring.